Valencia Notícies

Compromís s'inclina per una aliança amb Más Madrid per a les generals

Executiva de Compromís
COMPROMÍS

La Comissió Executiva de la coalició Compromís ha votat majoritàriament aquest dilluns explorar un pacte amb Más Madrid i "altres forces" per a concórrer en les eleccions generals del pròxim 10 de novembre en una "plataforma àmplia i plural" d'altres territoris. La decisió, no obstant açò, es consultarà de forma telemàtica amb tota la militància de Compromís.

L'Executiva de Compromís s'ha reunit durant la vesprada d'aquest dilluns per a debatre les possibles aliances amb les quals la coalició es presentarà als comicis i marcar la seua estratègia electoral.

Segons ha pogut saber Europa Press, tant Bloc i Iniciativa, majoritàries en la coalició, com Els Verds s'han inclinat per un acord amb Más Madrid.

Per a Compromís, l'"escenari ideal" seria una plataforma àmplia, però, "davant la manifesta impossibilitat d'aconseguir-ho", l'Executiva de Compromís ha acordat per consens "obrir la porta a una aliança que siga el més plural possible, en la qual s'incloguen Más Madrid i altres formacions d'altres territoris de l'Estat", ha indicat la coalició en un comunicat.

La coportaveu de Compromís i vicepresidenta de la Generalitat, Mónica Oltra, ha explicat que es traslladarà a la militància el concórrer al 10N "en una plataforma àmplia i plural on estiga Más Madrid, Compromís i altres forces polítiques similars que puga haver-hi en li territori de l'estat".

“Unió de diferents experiències polítiques”

"Volem fer una unió de diferents experiències polítiques de diferents territoris, d'igual a igual", ha expressat, abans de desitjar que més partits se sumen a aquesta "plataforma horitzontal".

S'ha referit a un context d'"anomalia democràtica" i ha assenyalat que la repetició electoral ha generat un "descontentament en la població". Davant d'açò, la "resposta es resumeix a escoltar, parlar i pactar, ací hem estat sempre".

Així mateix, ha agraït a Units Podem l'oferta de concórrer amb ells, i ha assenyalat que la decisió de l'Executiva no és "obstacle" per a preservar els "governs compartits" i la "sintonia".

De fet, ha assegurat que el Botànic "segueix estant a prova de bombes" i que Compromís, amb aquesta decisió sobre els comicis, va a "servir d'argamassa" al Govern valencià perquè amb ella la coalició s'"ix de la confrontació" que ha provocat la investidura fallida.

"L'espai va a ser molt més plural"

Per la seua banda, el portaveu de Compromís en el Congrés, Joan Baldoví, ha volgut donar "amb tota la humilitat tres lliçons": primer, que la coalició "porta deu anys aprenent a conjugar el verb pactar"; segon, que es pot "tindre opinions absolutament diferents però al final el que prima és el que prima" i finalment que "a Madrid han d'aprendre que des de la perifèria també es pot entendre eixe dibuix d'un estat divers", on Compromís "vol aportar la seua veu i altres forces de l'estat poden aportar".

Ha indicat que, "si la militància ho acorda", Más Madrid i Compromís es reuniran com també "totes les opcions que es puguen presentar". I és que, al seu juí, "a partir del pas que dóna Compromís l'espai va a ser molt més plural".