Valencia Notícies

Podem i EU, oberts a confluir amb Compromís per al 10N, mentre Ferri aposta per un "ventall ampli" d'opcions

Representants de Podem, EU i Compromís xarren en Els Corts
CORST VALENCIANES/I. CABALLER

La portaveu d'Unides Podem en el parlament valencià, Naiara Davó, ha assegurat que estan "oberts a sumar" amb Compromís i entenen que els resultats del 28-A, que van deixar aquesta formació amb un únic diputat -Joan Baldoví- en el Congrés poden provocar "un canvi de postura" i que es mostre favorable a una confluència que no es va produir en les últimes eleccions, després de les dos experiències prèvies materialitzades en 'És el moment' i 'A la valenciana'.

En tot cas, ha indicat que Compromís té els seus processos interns, que respecten, i quan prenguen una decisió des de Podem estaran oberts a asseure's a parlar.

Des d'EUPV, la dirigent i consellera Rosa Pérez ha indicat que el seu partit es manté en la defensa de "seguir sumant forces" i així ho va posar de manifest l'any passat sense que finalment fora possible un acord que incloguera Compromís. Segons ha dit, després dels últims esdeveniments tocarà "tindre unes comunicacions per a veure si hi ha voluntat" i ha apuntat que si finalment es proposara eixa confluència farien un referèndum.

Fran Ferri, per la seua banda, ha indicat, com ja va fer abans del 28-A, que és partidari d'oferir als votants un ampli ventall de possibilitats a l'esquerra perquè "ningú es quede a casa". A més, ha al·ludit a dos senyals d'identitat de la formació, "la defensa dels interessos valencians per damunt de tot i una forma de fer política per a arribar a acords".

loading...