Valencia Notícies

Els pacients pediàtrics de la Fe estrenen 4 dispositius de realitat augmentada

Un xiquet pacient de pediatria en la Fe amb un dispositiu de realitat augmentada
CRUZ ROJA - Archivo

Els pacients pediàtrics de l'Hospital La Fe de València han estrenat quatre mòbils de realitat augmentada amb els quals podran gaudir d'EntamAR, una plataforma que els permetrà jugar i moure's en dos escenaris, la creació de jocs i la personalització de l'habitació i les àrees on estan hospitalitzats amb elements de 2D i 3D.

L'aplicació, emmarcada dins del projecte d'Infància Hospitalitzada de Creu Roja Joventut i desenvolupat juntament amb l'Àrea d'Atenció a la Ciutadania de la Fe, està dirigida a xiquetes i xiquets que travessen una hospitalització de llarga durada, ha assenyalat l'organització humanitària en un comunicat.

EntamAR pretén fomentar la creativitat i l'apropiació de l'espai propi, així com oferir una activitat lúdica i educativa. Així, La Fe és, juntament amb l'Hospital Universitari Central d'Astúries, els únics centres sanitaris espanyols a comptar amb aquesta plataforma, encara que la intenció d'Infància Hospitalitzada de Creu Roja Joventut és implantar-la a la resta del territori al llarg d'enguany.

La iniciativa compta amb l'assessorament de la Fundació de Tecnologies Socials (TECSOS) i el suport de la Fundació Vodafone Espanya. Les aplicacions EntamAR estan desenvolupades per a funcionar en la plataforma de realitat augmentada Onirix.

El projecte

Quant al projecte Infància Hospitalitzada de Creu Roja en La Fe, més de 750 persones, entre menors i familiars, han participat durant 2018 en aquesta iniciativa. A través d'ell, es van realitzar 150 activitats lúdic educatives i de temps lliure i 155 sessions de suport educatiu a menors hospitalitzats. Aquest tipus d'activitats tenen com a objectiu millorar la qualitat de vida dels xiquets, xiquetes i adolescents ingressats.

El projecte d'Atenció a la Infància Hospitalitzada de Creu Roja Joventut està present en més de 60 hospitals de tota Espanya i en 2018 van participar en les seues activitats més de 33.000 xiquets, xiquetes i adolescents gràcies a la tasca de més de 1.800 voluntaris i voluntàries.