Valencia Notícies

L'ex-director econòmic de l'IVAM demana declarar i retarda el processament de Ciscar per la gestió del museu

La directora de l'IVAM, Consuelo Ciscar
EUROPA PRESS - Archivo

Lledó ha realitzat aquesta sol·licitud quan la instrucció del cas ja estava pràcticament finalitzada i el següent pas anava a ser el processament dels investigats, segons expliquen fonts jurídiques. El també exresponsable de gestió interna de l'IVAM ofereix ara la seua compareixença, després d'haver-se negat a declarar quan va ser cridat a aquest efecte per la jutgessa.

La gestió de Consuelo Ciscar al capdavant del museu valencià -que va dirigir de 2004 a 2014- ha sigut objecte d'investigació judicial per presumptament haver afavorit a través de la institució cultural la carrera del seu fill artista, Rafael Blasco Ciscar 'Rablaci', igualment imputat, -fill també de l'exconseller de Solidaritat del PP condemnat pel cas Cooperació, Rafael Blasco-. També s'investiga la presumpta compra d'obres falses de l'escultor mort Gerardo Rueda a l'IVAM baix mandat de Ciscar, així com diverses contractacions.

Segons consta en textos intervinguts per la Policia i incorporats en la causa, Juan Carlos Lledó va fer esquemes que arreplegaven presumptes irregularitats en contractacions del museu i els va descriure com 'Els horrors de l'IVAM' per a remetre-li'ls en 2008 per correu electrònic a l'exdirectora de l'àrea tècnic-artística de la institució Raquel Gutiérrez.

"No es tramita expedient de contractació i es fa 'a posteriori'"; "Es fa tot corrent i s'adjudica sense que l'empresa tinga la documentació administrativa necessària"; "Es tramita tot l'expedient per arrere, falsificant-ho i canviant les dates"; "S'intenta contractar com a text però no accepta perquè és FALTAR A LA VERITAT", són algunes de les frases que s'arrepleguen en aquests textos.

En aquesta causa estan investigats, a més de Consuelo Ciscar, el seu fill, diversos exdirectius de l'IVAM i el fill i hereu de Gerardo Rueda, José Luis Rueda.

loading...