Valencia Notícies

Més de 170 entitats demanen revocar la deportació per estada irregular de l'hondurenya que va denunciar una agressió

Així mateix, les entitats han presentat una queixa davant el Defensor del Poble per a denunciar la "vulneració dels drets fonamentals i les llibertats públiques, emparats per la Constitució", ha explicat Poder Migrante en un comunicat.

L'escrit ha sigut firmat per uns 173 col·lectius migrants, feministes i organitzacions com l'Observatori de Drets Humans a Amèrica Llatina de la UCM, i representants polítics, com l'exdiputada Rita Bosaho (Podem), la diputada María Dantas (ERC), la senadora Ana Surra (ERC) i l'alcalde ixent de Xirivella, Ricard Barberà (Compromís).

Aquestes organitzacions i personalitats han mostrat el seu suport a la víctima i la seua petició a Fulgencio perquè paralitze l'expulsió de la dona, així com al Defensor del Poble perquè "garantisca el dret de les persones migrants en situació irregular a denunciar sense por a ser expulsades, ja que una infracció administrativa no pot estar per damunt d'una investigació penal i la protecció de les víctimes".

Així mateix, les organitzacions han rebutjat la "inadmissible forma d'actuar" de la Policia, doncs consideren que "no van procedir a prendre-li nota de la seua denúncia per agressió" i han instat al fet que es duga a terme una investigació sobre la seua actuació.

En aquest sentit, han expressat la seua "preocupació per la legitimació institucional, social i mediàtica d'aquestes pràctiques que espenten la població migrant a no denunciar, ni defendre els seus drets i llibertats fonamentals, sobretot quan es tracta d'agressions cap a dones en situació de total vulnerabilitat i indefensió".

Les organitzacions han subratllat que la dona va arribar a València fa pocs mesos, fugint de la violència de les maras del seu país, que han assassinat a varis dels seus familiars, inclòs un germà i, en cas de no paralitzar l'expulsió, "en els pròxims dies podria tornar a estar exposada a eixes violències".

loading...