Valencia Notícies

Puig, després del Botànic II in extremis: "Els acords són així, a Brussel·les sempre acaben a les tantes"

Ximo Puig anuncia que convocarà 'demà' el Pacte contra la Violència Masclista si segueix com 'president'
JORGE GIL-EUROPA PRESS

Una vegada finalitzat el seu discurs d'investidura, amb un recés de 24 hores per a les rèpliques de la resta de partits en Les Corts i la votació per a ser investit, Puig ha garantit en els passadissos que té "voluntat d'un únic govern amb mirades diverses" i que vol seguir com a 'president' "des de la coherència" i "per a tots els ciutadans".

"No podem fallar a la societat valenciana", ha reivindicat, per a posar en valor la "bona voluntat de partida" per part de les tres 'potes' que tindrà a partir d'ara el Govern valencià després de l'entrada de la confluència 'morada'.

Sota aquest prisma, ha lamentat que falta consciència sobre que "els acords són complicats" i ha situat les discrepàncies en les negociacions PSPV-Compromís-Podem dels últims dies en "qüestions de normalitat democràtica".

De moment, ja amb l'acord establit amb dos conselleries i una vicepresidència per a Unides Podem, ha assenyalat que creu que no queden "serrells" per a segellar definitivament el Botànic II. I ha promès que tots treballaran per "tindre un bon govern que treballe per una societat del segle XXI".

El pacte es firma previsiblement aquest dimecres a la vesprada a Alacant, una opció que va plantejar fa unes setmanes el síndic d'Unides Podem, Rubén Martínez Dalmau. "La voluntat és que siga a Alacant", ha reafirmat Puig a preguntes dels periodistes.