Valencia Notícies

Puig demana el suport per a posar la Comunitat "en l'Europa del segle XXI" amb un govern "de valors"

Ximo Puig tanca un acord amb Compromís i Unides Podem per al Govern de València
Jorge Gil - Europa Press

El president de la Generalitat Valenciana en funcions i aspirant a la reelecció, Ximo Puig, ha sol·licitat aquest dimecres als grups polítics de Les Corts Valencianes la seua confiança per a presidir un Consell que "situe definitivament la Comunitat en l'Europa del segle XXI", un govern que "és i serà de valors" i en el qual ell mateix promet defendre una forma de fer política que "rebutja el marc del soroll, la confrontació i la desconfiança" i que "anteposa la solidaritat a l'egoisme individualista i la generositat a l'interés particular".

Així ho ha assegurat en el seu discurs d'investidura, que ha arrancat poc després de les 10.00 hores en el Palau dels Borja i després de l'acord in extremis aconseguit pels tres socis que donaran forma al Botànic II: PSPV, Compromís i Unides Podem. Després de la seua intervenció, d'uns 45 minuts, els tres grups han aplaudit al 'president', que ha correspost amb una salutació i s'ha abraçat amb la vicepresidenta en funcions i líder de Compromís, Mónica Oltra.

La intervenció ha començat amb un record a l'última víctima de violència masclista a la Comunitat i l'anunci de mesures per a eradicar eixe alifac, i ha continuat amb un balanç del treball fet pel Botànic I en els últims quatre anys. Dades econòmiques i socials que ha anat repassant Puig fins a concloure que la Comunitat "està millor" encara que queda "molt per fer".

Ha incidit que la reivindicació del finançament just per als valencians serà "guia, nord i prioritat absoluta" aquesta legislatura, ha avançat mesures per a lluitar contra l'emergència climàtica, ha defès l'autogovern enfront de la recentralització, i també ha llançat als presents una petició, la de fer "bona política" i avançar a una societat valenciana "exemple de convivència".

"La democràcia és geometria, no teologia; podem tindre moltes diferències, però ens ha d'unir alguna cosa fonamental, les regles del joc de la democràcia. I ens uneixen Les Corts, que són les que permetran construir els consensos en les grans qüestions. Perquè la dinàmica de l'acord és imprescindible, pactar no és trair", ha ressaltat.