Valencia Notícies

Puig demana que el valencià estiga fora del debat partidista, que "sempre li fa mal i contribueix a la crispació"

Puig demana que el valencià estiga fóra del debat partidista, que 'sempre li fa malament i contribuïx a la crispació'
GVA

Així ho ha afirmat en declaracions als mitjans abans de rebre la memòria anual de l'Acadèmia Valenciana de la Llengua (AVL) de mans de president de la institució, Ramon Ferrer. A l'acte en el Palau de la Generalitat també ha assistit el conseller d'Educació, Investigació, Cultura i Esport, Vicent Marzà.

Després de destacar la trajectòria de l'Acadèmia com a "una història d'èxit per als valencians", ha posat en valor la seua contribució tant a la normalització del valencià com a situar la llengua "fora del debat partidista".

Puig ha assegurat que l'AVL "està consolidada i fa eixe treball sobretot per a augmentar l'ús del valencià", si bé ha defès que es tracta d'un idioma "clarament assentat en el sistema d'ensenyament, des d'una perspectiva oberta a l'estima a les dos llengües i a la necessitat d'aprendre unes altres".

En aquest context, de cara al futur ha posat l'accent que "on cal insistir i continuar avançant és en l'ús social del valencià i en els mitjans de comunicació, on està clarament endarrerit".