Valencia Notícies

Cáritas atén 133 persones sense llar al seu alberg en els dos mesos de més fred

Pobreza
Europa Press - Archivo

Cáritas Diocesana de València va albergar un total de 133 persones en els dos mesos de més fred en el seu alberg temporal situat en l'Alberg de la Pau, en les instal·lacions de la Parròquia Sant Joan de la Ribera de València, segons ha informat l'entitat en un comunicat.

Les persones acollides en el centre, amb un "alt grau d'exclusió social", han realitzat 718 pernoctacions i tingut accés a serveis bàsics d'allotjament i menjar (sopars i esmorzars), així com cobrir altres necessitats d'higiene i descans.

Respecte al perfil dels atesos, de les 133 persones, 110 eren hòmens i 23 dones. En el centre s'han albergat persones de més de 30 nacionalitats diferents, la majoria -36 persones d'origen espanyol- i entre els estrangers, 25 comunitaris i 72 extracomunitaris.

Pel que fa a l'edat de les persones participants, la majoria d'elles tenia entre 26 a 55 anys (102 persones); 19 entre 18 i 25; 15 entre 56 i 65 anys i solament dos persones eren majors d'eixa edat.

Cáritas ja va comptar amb un dispositiu d'emergència similar l'any passat, en el qual s'oferia acolliment durant la nit a persones en situació de sense llar. El centre s'ha tornat a obrir per a atendre aquesta població sobre la qual no hi ha dades actualitzades.

Els últims estudis es remunten a l'any 2016, en els quals s'assenyalava que eren unes 400 persones les que es trobaven en situació de sense llar en la ciutat, que o bé vivien en el carrer o en recursos d'acolliment temporals.

61 sense plaça

Enguany, un total de 61 persones han quedat sense poder pernoctar en el centre, en estar cobertes les 20 places disponibles. En aquest sentit, Cáritas Diocesana de València té previst inaugurar a la fi d'aquest 2019 un nou centre que es troba en fase de construcció, en el qual acollirà persones que es troben en situació de sense llar.

Aquest centre aprofitarà l'experiència de més de 30 anys que Cáritas Diocesana de València atresora en el treball amb persones sense llar en el Centre Mambré i més de 20 amb el projecte d'acompanyament en el carrer, Simón.

Per la seua banda, l'actual centre prelaboral Mambré, en el barri de Torrefiel de València, es va crear en 1987 per a desenvolupar accions de promoció i recuperació personal. Així mateix, Cáritas té una vivenda específicament destinada al treball amb persones que han deixat la seua anterior situació de carrer.

En l'últim any va acompanyar a 123 persones en aquests tres projectes. De la mateixa manera, en la diòcesi, Cáritas Interparroquial de Gandia dirigeix un Centre d'Atenció Integral pel qual en 2017 van passar més de 300 persones en situació de sense llar.

loading...