Valencia Notícies

La víctima de l'agressió sexual d'Alacant va dir a l'octubre a l'IES que l'amenaçaven amb un vídeo sense donar detalls

Posteriorente, el febrer passat, l'orientadora del centre escolar es va entrevistar novament amb la menor i, en aquesta ocasió, sí que li va explicar la totalitat de l'ocorregut al juliol de 2018 quan va ser va ser agredida sexualment pels quatre companys. Dies després, la víctima va presentar una denúncia davant la Guàrdia Civil, que es va fer càrrec de la investigació i va detindre el 5 de març tres dels quatre menors suposadament autors dels fets ja que el quart resideix a França des de finals del passat any 2018.

Segons l'institut armat, els fets van ocórrer una vesprada del mes de juliol de 2018, en una zona de descampat, pròxima al cementeri de Pego. La víctima i una amiga van anar a fer una volta amb quatre xics, d'origen magrebí, als quals coneixien per ser tots companys d'institut.

En un moment donat, l'amiga de la víctima es va haver de marxar i ella es va quedar a soles amb els suposats agressors, els qui li van obligar a desplaçar-se fins a un descampat pròxim, lloc en el qual es van produir els fets denunciats, d'acord amb l'institut armat.

A l'octubre de 2018, la víctima va explicar a responsables del centre educatiu que tenia un problema amb company d'institut, que li estava amenaçant amb difondre un video, "sense arribar a explicar el seu contingut". La menor també va relatar que, un dia de l'estiu passat, havia quedat amb una amiga i que també hi havia un grup de xics, als quals va identificar "plenament" per ser estudiants del mateix institut.

En un moment donat, la seua amiga se'n va anar i la va deixar a soles amb els xics, i va explicar que havia passat "alguna cosa", però sense arribar a especificar què, i que l'havien gravat. La jove va reiterar la seua preocupació per la possible difusió del video. A la fi de febrer de l'any 2019, l'orientadora del centre escolar es va entrevistar novament amb la menor i, en aquesta ocasió, sí que li va contar la totalitat de l'ocorregut.

Els fets van ser posats en coneixement de la Guàrdia Civil, qui es va fer immediatament càrrec de la investigació, mitjançant l'Equip de Policia Judicial de la Guàrdia Civil de Xàbia, recolzats per agents especialitzats en l'actuació davant fets d'aquest tipus, en els quals les víctimes són dones o menors d'edat.

La denúncia va ser formalitzada finalment per la víctima l'1 de març, i va donar com a resultat la detenció, el 5 de març, de tres dels quatre menors, suposadament autors dels fets, ja que el quart resideix a França des de finals del passat any 2018.

ANÀLISI DEL CONTINGUT DELS MÒBILS

Els tres menors detinguts van declarar en seu policial, assistits de lletrat i acompanyats dels seus representants legals. El Departament de Noves Tecnologies de la Guàrdia Civil està analitzant el contingut dels telèfons mòbils intervinguts als menors, a fi de comprovar l'existència de possibles gravacions de video sobre aquests fets.

Aquest passat dijous els tres menors que resideixen a Espanya van comparéixer davant el Jutge de Menors d'Alacant, que va decretar el seu internament, en règim tancat, en diferents centres de menors, així com la prohibició d'aproximar-se a la víctima i de contactar amb ella per qualsevol mitjà.

La investigació continua oberta, per a determinar el grau de participació del quart menor implicat en els fets que, segons fonts de la investigació, ja ha sigut localitzat a França.