Valencia Notícies

Francesc Vicent Nogales i els seus alumnes creen 'El Llibre de l'aigua'

Liubro del agua silvia
ESFERIC BETTER THINGS

Un professor de primària i els seus alumnes han creat 'Les Aventures de Xip i Chap en el Llibre de l'Aigua' per a ensenyar als xiquets a valorar aquest recurs des de xicotets. Amb motiu del Dia Mundial de l'Aigua, llancen aquesta iniciativa fruit de la metodologia d'ensenyament del professor valencià Francesc Vicent Nogales, nomenat tercer millor docent d'Espanya en la Categoria Educació Primària en la passada edició dels Premis Educa Abanca 2018.

El llibre, escrit i il·lustrat per 27 alumnes de 4t de Primària de 9 i 10 anys i que s'ha desenvolupat al llarg de tot un any, narra les aventures de les gotes d'aigua Xip i Chap. Des que ixen de l'oceà fins que arriben a les aixetes de les cases, aquests particulars protagonistes ensenyen d'una manera gràfica i senzilla què és el cicle de l'aigua i perquè és vital per al planeta.

Dirigit a la comunitat educativa, el volum proposa, a més, curiosos experiments per a aprofitar fins a l'última gota d'aigua i fins i tot excursions, per a fomentar la participació de les famílies i l'educació en valors.

'Les aventures de Xip i Chap en el Llibre de l'Aigua' és resultat d'un dels treballs innovadors desenvolupats per Nogueres amb els seus alumnes, amb els quals ha aconseguit un dels guardons equivalents als Goya de l'Educació.

Basat en generar voluntarietat i confiança en l'alumnat, fomentant un aprenentatge recolzat en la utilitat, aquesta iniciativa pretén crear consciència en l'estalvi de l'aigua dins i fora de l'aula.

Per al profe 'Fran', que és com el coneixen els seus alumnes, la utilitat és la base de tot aprenentatge. "Els xiquets veuen l'aigua però no saben que és un recurs que s'esgota. I és a través dels experiments i activitats, quan aprenen a valorar-la i fins i tot ensenyen als seus familiars a fer el mateix", ha assegurat.

Novetat

La novetat de 'Les Aventures de Xip i Chap' és que no és un llibre fet per adults per a xiquets, sinó d'educació entre iguals. "Són els propis xiquets els que conten a la seua manera per què és important estalviar aigua i no hi ha missatge més eficaç que la recomanació d'un company", ha assenyalat Nogueres.

El llibre, creat per l'alumnat del Col·legi Sant Enric de Quart de Poblet (València), ha sigut publicat per l'empresa valenciana Esferic Better Things, amb la col·laboració de l'Ajuntament de Quart de Poblet. Esferic està especialitzat en el disseny de productes sostenibles i desenvolupament de campanyes de conscienciació i aquesta suposa la seua primera incursió en el món editorial, informa aquesta empresa en un comunicat.

loading...