Valencia Notícies

Els 110 quilos de pólvora de pirotècnia Zaragozana retronen la Plaça de l'Ajuntament en la quarta mascletà del 2019

Falles.- Els 110 quilos de pólvora de pirotècnia Zaragozana
EUROPA PRESS

Puntualment a les 14.00 hores i al crit de 'Senyor pirotècnic, pot començar la mascletà!', les carcasses i els trons han començat a retronar el centre de València, davant l'atenta mirada dels milers d'assistents i un balcó de l'Ajuntament ple d'autoritats.

A més de la Fallera Major de València, Marina Civera, i la Fallera Major Infantil, Sara Larrazábal; han presenciat el dispar des del balcó l'alcalde, Joan Ribó; el president de Junta Central Fallera, Pere Fuset; el president de Les Corts, Enric Morera; la vicepresidenta de la Diputació de València, Maria Josep Amigó i el síndic de Compromís en Les Corts, Fran Ferri.

Tots ells han presenciat un dispar tradicional valencià d'un poc més de cinc minuts que ha començat amb quatre retencions aèries, a les quals ha seguit un potent conjunt de retencions terrestres que han anat intensificant-se fins a un terratrèmol final en quatre fases amb un tancament hermètic, "com mana la tradició".

Així ho han explicat el gerent de pirotècnia Zaragozana i el dissenyador de la mascletà, el pirotècnic valencià Luis Brunchú, qui ha detallat que malgrat el caràcter tradicional del dispar d'aquest dijous, han inclòs "algunes pinzellades de digital".

A més, comparat amb el seu dispar del passat any, ha indicat que enguany han canviat la ubicació dels focs aeris i han donat major potència al final. En concret, el terratrèmol ha concentrat un 30% de la càrrega de pólvora de tot el dispar en tan sols 20 segons.