Valencia Notícies

Les Corts voten la reforma de l'Estatut valencià dijous i cau del ple el debat sobre el segon metge en bous

Ple de Les Corts Valencianes
INMA CABALLER/CORTS

Així ho ha acordat la Junta de Portaveus per unanimitat. Una vegada passat el tràmit, s'ha convocat per a dimecres a les 16.00 hores la Mesa de Coordinació i Règim de les Institucions, perquè acorde enviar-lo al ple sense necessitat de convocar la comissió.

Entra així un nou punt en l'ordre del dia d'aquesta setmana i cau un altre, el debat de la iniciativa de PP, Ciutadans i PSPV per a eliminar l'obligatorietat del segon metge en els festejos de bous al carrer, la inclusió del qual va generar polèmica i malestar en el si de Podem. No podrà ser debatut en aquest ple en no haver arribat el criteri del Consell i passarà al ple dels dies 6 i 7 de març.

Precisament, la portaveu adjunta de Podem Fabiola Meco ha ironitzat en assegurar que a alguns "els ha pillat el bou" amb aquesta iniciativa.

De cara a la setmana vinent, en el ple es debatrà una proposició no de llei sobre el dret civil valencià, una altra del PSPV per a rebaixar la barrera electoral al 3% i una proposta del PP per a crear una comissió d'investigació sobre adjudicacions a fundacions per part de Sanitat.

Compromís, per la seua banda, proposarà a la resta de grups una declaració institucional contra la LGTBfòbia en l'esport, que no va poder ser llegida al Senat en no subscriure-la el senador de Vox.

La portaveu de Cs, Mari Carmen Sánchez, ha criticat que els grups hagen "bloquejat" que entre en eixe ple la seua iniciativa per a demanar la reprovació del president de la Cambra, Enric Morera. Segons ha explicat, atés que no tenien mocions pendents, han demanat canviar-la per la reprovació, rebent el no dels grups.