Valencia Notícies

Sanitat crearà 307 llocs d'Atenció Primària entre febrer i març

Llit en el centre d'urgències d'atenció primària (CUAP) Gràcia de Barcelona
EUROPA PRESS - Archivo

La Conselleria de Sanitat crearà un total de 307 llocs de treball d'Atenció Primària a la Comunitat Valenciana, dels quals la majoria seran mètges de família, a més d'infermers i pediatres, per a "donar resposta a la pressió assistencial" dels metges.

Així ho ha avançat aquest dijous la consellera, Ana Barceló, a preguntes dels periodistes a Coix (Alacant) per les concentracions de professionals d'aquest sector a tota Espanya. Barceló ha destacat que la Generalitat "ha fet un esforç i s'ha avançat al que altres comunitats autònomes puguen plantejar".

Sanitat ha presentat un pla d'Atenció Primària que contempla la inversió de 16,7 milions d'euros per a la creació de 307 llocs de treball. Es dividiran en metges de família, infermers i pediatres, a més de preveure una nova consulta de Pediatria i un infermer pediàtric.

Aquests professionals es crearan entre el mes de febrer i la primera setmana de març. "Volem donar resposta a eixa pressió assistencial que els professionals ens traslladen, perquè entenen que les agendes estan saturades i no tenen suficient temps per a atendre els pacients", ha assenyalat la titular de Sanitat.