Valencia Notícies

El PP diu que el seminari del Consell és "una estafa amb un 92% d'incompliments i ganivets davall les carpetes"

Elena Bastidas en una imatge d'arxiu
PPCV - Archivo

La sotssecretària regional PPCV, Elena Bastidas, ha criticat aquest dilluns que el suposat seminari d'"unitat" que ha celebrat aquest cap de setmana el Consell és "una presa de pèl" perquè "tothom sap que està més mort que viu" i tenen "els ganivets davall les carpetes" i "un 92% d'estafa en l'execució de compromisos adquirits".

Bastidas, en una roda de premsa, ha afirmat sobre aquest tema que malgrat la seua "autocomplaença" sobre el que han aconseguit en aquesta legislatura, la realitat és que "han llevat més 50 milions a les persones que més ho necessiten" i "no van a poder executar" moltes de les mesures que han anunciat.

En eixe sentit, ha afirmat que han suprimit dels pressupostos "una línia de 20 milions d'ajudes a la pobresa farmacèutica, una altra de 20 milions per a arreglar el desastre en matèria educativa" que suposen els barracons, altres 5 milions per a la construcció i reforma d'hospitals i centres de salut, un milió d'euros per al Pla de garantia no demora i les ajudes per als investigadors.

Bastidas ha replicat que no han complit el 92% dels compromisos de govern, com ha defès el Consell en el seminari, sinó que el que hi ha és "un 92% d'estafa en l'execució de compromisos adquirits".

De fet, ha assenyalat que només han executat el 79% del pressupost, una xifra menor fins i tot a la del passat exercici, i en concret en "el vaixell almirall" que és el departament que dirigeix Mónica Oltra "només s'ha executat el 65% per a igualtat i el 41,9% per a Inclusió social mentre que la construcció de centres de majors solament ha arribat al 22,2%. "Que Oltra vaja desempolsegant les samarretes que li van a fer falta en un futur immediat", li ha aconsellat.

Així mateix, ha advertit que els valencians van a pagar 520 euros més a l'any des que governa el Botànic i Pedro Sánchez en la Moncloa per l'augment d'impostos. "Vivim l'època del tuit i el titular però els valencians acabem veient que l'emperador està nu i la realitat és que el Consell acabarà com va començar, de vacances i sense resoldre els problemes", ha postil·lat.

Per açò, ha reclamat que els 70.000 euros que han costat els set seminaris que han realitzat durant la legislatura per a "fer-se la foto", 10.000 per cadascun, es deurien haver destinat a donatius a ONG o al centre de discapacitats de Burjassot.

Per contra, ha retret que venen com a pròximes "grans qüestions" la reversió de l'Hospital de Dénia, que si segueix els passos d'Alzira acabarà en una "emergència sanitària", i un banc d'ADN per a identificar a les víctimes del franquisme. "És la tònica del Consell, mirar sempre cap al retrovisor en lloc de gestionar", ha lamentat.

Mentrestant "no van parlar dels 66.844 valencians que estan en llista d'espera, ni dels 14.000 xiquets que estudien en barracons", ha assenyalat Bastidas, que ha comentat: aquesta és l'herència que Isabel Bonig, presidenta del PP, haurà de revertir al maig".

"No només no resolen els problemes sinó que els agreugen", ha retret Bastidas, que ha advertit el Govern del Botànic que "el no atendre les necessitats del present els acabarà esclatant les pròximes eleccions".

Així mateix, els ha acusat de tirar "sempre les culpes al PP" ja que mentre governava Rajoy deien que el canvi de model de finançament era una qüestió de voluntat política i ara "es contempla amb enrogiment" que no ho exigeixen amb "tanta vehemència i afany". Per açò, ha exigit a Compromís que no recolzen els pròxims Pressupostos Generals de l'Estat si no inclouen un canvi del model.

ENQUESTES ELECTORALS

D'altra banda, sobre els resultats d'intenció de vot de les últimes enquestes ha assenyalat que els eleccions d'Andalusia van marcar un punt d'inflexió" als qui es "les donaven molt felices per a seguir governant" i han demostrat que "el canvi no solament és possible amb nombres aritmètics sinó que s'ha materialitzat en un acord de Govern".

Bastidas ha recalcat que hi ha un escenari polític "cada vegada més obert" i que el PPCV està centrat en un programa "ambiciós que retorne la il·lusió" davant d'un Consell d'"esquerres, amb populistes i amb amics de secessionistes i d'independentistes, com és Compromís" que suposa "un fiasco en polítiques de benestar".

loading...