Valencia Notícies

Set persones ateses, entre elles dos bombers i dos xiquetes, en un incendi a Torrevieja

Incendi en un bloc de cases a Torrevieja
CONSORCIO BOMBERSO ALICANTE

Segons ha informat la Guàrdia Civil, en el matí d'aquest dijous dos agents han atès una telefonada per un incendi en un bloc de cases situat en la calle doctor Mariano Ruiz Cánovas de Torrevieja on, "pel que sembla, un home amb suposats problemes mentals, ha calat foc a la vivenda amb la intenció de suïcidar-se".

Els guàrdies civils han tirat la porta a baix per a intentar traure l'home, però les flames estaven molt esteses per l'interior de la vivenda i, a pesar d'usar diversos extintors, no han aconseguit obrir un passadís per a arribar a ell. Ràpidament han baixat de nou i han escalat per la façana de la vivenda. Una vegada en el balcó, han subjectat entre els dos l'home i li han baixat fins al carrer, on els han ajudat més companys.

Malgrat ser un primer, explica la Benemérita, l'estat de nervis de l'home ha dificultat el seu rescat. L'home, que ha sigut detingut, està rebent atenció mèdica-psicològica.

Per la seua banda, des del Centre d'Informació i Coordinació d'Urgències (CICU) han detallat que per aquest succés, registrat sobre les 05.20 hores, han sigut assistides set persones, dos d'elles bombers.

Fins al lloc s'ha desplaçat una unitat del SAMU i dos unitats de Suport Vital Bàsic (SVB). Els servicis mèdics van assistir un home de 43 anys (bomber), per traumatisme en una cama; un home de 42 anys, també bomber, per arítmia; i dos xiquetes de 9 i 5 anys, les dos per inhalació de fum.

La resta d'afectats són una dona de 46 anys, un home de 76 anys, i una dona de 31 anys, tots per inhalació de fum. Els atesos han sigut traslladats l Hospital de Torrevieja.

Des del Consorci Provincial de Bombers han concretat que en la vivenda hi ha hagut una gran càrrega tèrmica, que s'ha traslladat a la planta superior. El fum ha afectat tots els immobles de l'edifici, que consta de sis plantes.

Els bombers han rescatat totes les persones que es trobaven en l'interior de l'edifici, unes 15 entre adults i menors, a més de cinc mascotes que hi havia també en les cases. En l'incendi han intervingut un total de 16 efectius, amb 3 vehicles procedents del parc de bombers de Torrevieja, a més del del cap de l'àrea operativa; un vehicle del parc de bombers d'Orihuela i un altre d'Almoradí.

INVESTIGACIÓ PER PROBLEMA EN AUTOESCALA

Han subratllat la dificultat de controlar l'incendi i el fet que dos bombers s'hagen vist afectats, un d'ells per traumatisme en una cama en produir-se un problema amb l'autoescala. En aquest sentit, han apuntat que el Consorci Provincial ha obert una investigació per a veure el problema que s'ha produït i ha sol·licitat la col·laboració de l'empresa fabricadora.

L'escala ha passat totes les revisions i està en ordre en el que exigeix la normativa de prevenció de riscos, però açò "no eximeix que el Consorci haja decidit adoptar més mesures amb aquesta ferramenta per a aclarir el que ha passat i evitar més problemes", han recalcat des de l'entitat.

loading...