Valencia Notícies

Vicepresidència acorda amb la Federació de Bous al Carrer un decret per a regular les escoles taurines

L'objectiu és "que la tradició taurina s'adapte a les normativa actuals en les quals es tenen en compte no solament les qüestions culturals, sinó que se li dote d'un marc normatiu per a millorar tant la seua celebració com perquè siga una activitat amb totes les garanties legals, així com la seguretat de les persones i el benestar animal", ha apuntat el director general mitjançant un comunicat.

D'aquesta manera, pròximament es presentarà un text en el Consell per a la seua aprovació que serà "el decret pel qual es regula les classes pràctiques de les escoles taurines i que preveu, entre altres aspectes, que es realitzen en espais tancats i que hauran de ser estar certificades per personal tècnic competent". A més, "es regularà l'edat mínima per a accedir a aquestes escoles i la necessitat d'autorització per part dels tutors legals".

De la mateixa manera, es regularà en el decret les condicions dels caps de bestiar a bregar durant les classes pràctiques, com per exemple l'edat, i es deixarà constància expressa que no es podrà donar mort a l'animal.

Després de la trobada, Castañón ha destacat l'ambient "cordial" de la reunió amb els representants de les penyes taurines a la Comunitat Valenciana i la "voluntat" de seguir dialogant per a aconseguir més acords en el futur.

Segons ha indicat Castañón, és "un pas més" el treball del Consell del Botànic i de Vicepresidència per a "garantir que la formació d'en les escoles taurines de la Comunitat Valenciana es troben dins d'un marc legal que els dote de seguretat jurídica i es garantisca el màxim possible la seguretat dels menors d'edat que acudisquen a aquests recintes".

Durant la reunió també s'ha acordat que el text per a la regulació de l'activitat de les escoles taurines es dedique "exclusivament" a aquesta matèria, per la qual cosa "es llevarà de l'esborrany en el qual actualment s'estava treballant qualsevol referència a la possibilitat que la Comunitat Valenciana albergue festejos taurins tradicionals d'altres comunitats autònomes o d'altres països amb tradició taurina".

Aquesta i altres qüestions s'abordaran en el futur, en una possible modificació del Decret 31/2015 de 6 de març del Consell sobre espectacles taurins, ha explicat el director general en finalitzar la reunió.