Valencia Notícies

Oltra assenyala que el cas de Zaplana ha de servir per a reflexionar sobre com humanitzar el sistema penitenciari

Eduardo Zaplana, en imatge d'arxiu
Europa Press - Archivo

Oltra, en la roda de premsa posterior a la reunió del ple del Consell, ha assenyalat que des del passat 2 d'agost ja vé defenent que "cap persona malalta hauria d'estar a la presó". "Però això no val només per a Zaplana sinó també per a les centenars de persones anònimes que estan a la presó en situació similar de gravetat o pitjor i que són invisibles", ha recalcat.

En eixe sentit, ha insistit que casos "tan notoris" com el de Zaplana han de servir per a reflexionar sobre la humanitat del nostre sistema penitenciari perquè "la pena més greu és la privativa de llibertat" i aquesta "no pot suposar una pena més gran". A més, ha assenyalat que "quant millor es tracta a unes persones que estan en deute amb una societat, millor és la qualitat democràtica i humana que té eixa societat", ha assenyalat.

Amb tot, ha aclarit que ni ella ni el Consell entra a valorar la interlocutòria d'una jutgessa perquè per a decretar continuar a la presó provisional "s'han de tindre en compte moltes coses" i l'objectiu d'aquesta mesura, que és assegurar la presència en juí, "solament ho pot valorar la jutgessa".

loading...