Valencia Notícies

El Síndic de Greuges investiga d'ofici l'abocador il·legal de Sollana

Incendi a Sollana
CONSORIO PROVINCIAL DE BOMBEROS

El síndic de Greuges de la Comunitat Valenciana, José Cholbi, ha obert una queixa d'ofici amb la finalitat de conéixer quines són les mesures que, des de les administracions implicades, se'n van a adoptar per a fer front a l'abocador il·legal instal·lat en la planta de reciclatge abandonada en el municipi de Sollana (València), que ha patit dos incendis des del juliol, l'últim, actiu des de dissabte passat 22 de desembre.

Segons ha informat el síndic en un comunicat, d'acord amb les notícies publicades, l'antiga fàbrica "ha anat acumulant al llarg dels anys tot tipus de residus de forma incontrolada i podria suposar un perill latent tant per als veïns com per al Parc natural de l'Albufera".

Per açò, el síndic, "més enllà de les actuacions que s'estan duent a terme per a sufocar l'incendi i minimitzar les seues conseqüències", s'ha interessat "per les tasques de neteja de residus d'aquest abocador, així com les actuacions previstes per a controlar i actuar en els sòls, en cas que estigueren contaminats i requerisquen d'una actuació especial".

El defensor valencià s'ha dirigit aquest mateix dijous a l'Ajuntament de Sollana i a la Conselleria d'Agricultura, Medi Ambient, Canvi Climàtic i Desenvolupament Rural per a sol·licitar-li informació sobre aquest tema.

Efectius de bombers han començat aquest dijous els treballs de sectorització en l'incendi de la fàbrica de Sollana amb una pala retroexcavadora per a separar la part afectada de la qual no i reduir així el combustible, segons ha informat el Consorci Provincial de Bombers.

Aquest dijous el vent bufa contra direcció a la població pel que no està causant problemes al veïnat després que ahir l'Ajuntament recomanara els veïns tancar les finestres i no practicar esport davant el canvi de vent.

El foc es va iniciar dissabte passat en aquesta fàbrica que l'Ajuntament va tancar fa tres anys i va calcular aleshores que la quantitat de residus en els terrenys arribaven a les 19.000 tones.

Com la zona afectada està dins del parc natural de l'Albufera, totes les operacions dels bombers han anat dirigides a la sensibilitat "de minimitzar en la mesura que siga possible l'impacte" en el llac i voltants.