Valencia Notícies

El PSPV insta Bonig a deixar el "missatge apocalíptic" i destaca l'augment del 51% en inversió estrangera

Isabel Bonig (arxiu)
I.CABALLER/CORTS VALENCIANES - Archivo

Així ho ha afirmat aquest dimecres en un comunicat com a resposta a les declaracions de Bonig en les quals lamentava "la pèrdua d'inversions estrangeres a la Comunitat pel sectarisme del Consell i la falta de coordinació entre PSPV i Compromís".

El socialista ha ressaltat que el govern del Botànic ha creat un escenari d'"estabilitat, honestedat, diàleg social i transparència que ha permès generar confiança per a atraure les inversions". "La Comunitat Valenciana ha deixat de ser el paradigma de la corrupció i el balafiament", ha reiterat Muñoz, per a qui els valencians són ara "notícia pels avanços econòmics i socials generats gràcies a un escenari d'estabilitat, diàleg i transparència".

Ha instat així Bonig al fet que abandone el "missatge apocalíptic i destructiu, que lluny d'afavorir el clima d'estabilitat imposat a la Comunitat genera confusió i desconfiança". "És lamentable que, mentre tots els paràmetres econòmics i socials han millorat, la líder del PPCV seguisca torpedejant una gestió que en tres anys ha generat 200.000 llocs de treball, reduint la taxa d'atur en prop de huit punts".

"No ens cansarem de recordar a Bonig que hui som una de les comunitats que més ha crescut en els tres últims anys, on la taxa de desocupació s'ha reduït, el pes de la indústria s'ha recuperat amb 30.000 milions d'euros d'exportacions i el turisme ha crescut en un 43%", ha asseverat.

I ha sostingut que el "millor símptoma" que les coses s'estan fent "bé" és que la Comunitat Valenciana és la primera a tindre el pressupost per a 2019 aprovat, que "permetrà avançar en drets socials i consolidar els pilars de l'Estat del Benestar com són l'Educació, la Sanitat o els Servicis Socials".

LA REUNIÓ BILATERAL, "GRAN NOTÍCIA"

Per al socialista, l'anunci realitzat pel president de la Generalitat, Ximo Puig, que serà en el mes de gener quan es duga a terme la primera reunió bilateral entre el govern central i l'autonòmic es tracta d'"una gran notícia".

"Recuperar el diàleg i la normalitat en les relacions amb el Govern central és el primer pas per a aconseguir la reforma del sistema de finançament tan necessari per a la Comunitat. Amb el Govern de Pedro Sánchez hem recuperat el diàleg, tenim un govern central que ens escolta i al que no deixarem de reclamar el que és just per als valencians i valencians" ha destacat Muñoz, qui ha lamentat les declaracions de Bonig i del PPCV que "en 20 anys no van aconseguir res".