Valencia Notícies

Intu i Paterna firmen un acord per a donar "prioritat" als veïns en l'ocupació

El conseller d'Intu i l'alcalde de Paterna firmen l'acord
EUROPA PRESS

L'Ajuntament de Paterna (València) i el grup inversor britànic Intu Eurofund -promotor del macrocentre Intu Mediterrani- han firmat aquest dijous un conveni perquè els veïns de la localitat "tinguen prioritat" en l'accés als llocs d'ocupació que es creen durant la construcció i explotació del complex, una xifra que preveuen que arribe els 8.000 llocs de treball.

Així ho han explicat l'alcalde, Juan Antonio Sagredo, i el conseller d'Intu, Salvador Arenere, en roda de premsa. En concret, han subscrit un protocol d'actuacions per a garantir l'efectivitat dels compromisos adquirits per la multinacional.

El document arreplega el compromís que els paterners aturats tinguen "prioritat" en les contractacions. Es crearà un pla de formació específic per a aturats paterners que permeta la seua empleabilitat, tant durant la construcció del complex com una vegada estiga en marxa, afavorint les contractacions amb els diferents operadors comercials que s'implanten.

Arenere ha detallat que Intu Mediterrani suposarà 6.000 llocs de treball "el dia en què òbriga", a més de 2.500 durant la seua construcció. En total, calcula que podrà generar al voltant de 8.000 llocs de treball, "sense parlar dels indirectes".

En aquest sentit, ha subratllat que es crearà ocupació en els polígons circumdants, amb els quals Intu ha firmat convenis perquè "saben" que aquest projecte "serà un accelerador".

"Una fita més"

Per la seua banda, Sagredo ha destacat que la firma d'aquest acord és "una fita més perquè aquesta magnífica inversió estrangera acabe sent una realitat". "No es tracta de vendre fum sinó d'adquirir compromisos reals per a defendre els interessos dels paterners i assegurar-nos que es compleixen", ha indicat.

L'alcalde ha afirmat que el document firmat plasma el compromís de la multinacional de donar prioritat als aturats de Paterna a l'hora de les contractacions i ha convidat a la resta de municipis de l'àrea metropolitana als quals afecta el projecte al fet que se sumen a aquest protocol.