Valencia Notícies

La família de la xiqueta morta després de ser atesa en l'Hospital de Vinaròs demana que "no quede l'oblit" i es querella

Imatge d'arxiu de l'Hospital de Vinaròs
REMITIDA

Així ho asseguren els progenitors en un comunicat remès a Europa Press a través Rubén Darío Delgado Ortiz, director d'Atlas Abogados i lletrat dels Servicis jurídics d'Avinesa. Els fets es remunten al passat 13 de novembre, quan la menor va ingressar en l'Hospital de Vinaròs per una gastroenterintis però va entrar en coma i va ser necessari traslladar-la al General de Castelló, on finalment va morir.

Els pares de la xiqueta expliquen que la seua filla "va ingressar amb un quadro clínic, una simple gastroenteritis i no presentava cap antecedent clínic d'interés". En el moment del seu ingrés es va descriure un bon estat general, unes constants vitals dins de la normalitat i una glucosa en sang de 71 mg/dl (normal de 60 a 100 mg/dl), detallen.

La família expressa la seua voluntat que la mort de la seua filla, "amb tan sols dos anys d'edat, no quede en l'oblit i que, a més d'obtindre justícia, servisca perquè un futur es prenguen les mesures oportunes per a evitar que casos així es repetisquen".

Per açò, el passat dia 23 de novembre es va presentar, davant el Jutjat d'Instrucció de Vinaròs, querella criminal contra el personal mèdic i d'infermeria que va dispensar assistència a la menor, com a presumptes autors d'un delicte d'homicidi per imprudència professional greu, "pel qual podrien resultar condemnats amb penes de fins a 4 anys de presó i 6 d'inhabilitació professional", assenyalen.

A més, asseveren que, "en contra del que s'ha manifestat per part del centre on van esdevindre els fets, de cap manera se'ls ha facilitat accés a la història clínica completa de la menor, ni s'han donat explicacions sobre que és el que va succeir".

"De l'únic document que va ser facilitat als pares de la menor -prossegueix la nota- s'infereix que la causa de la mort va ser un edema cerebral sever com a conseqüència d'una hiperglucèmia severa, causada per l'administració d'un sèrum glucosat al 50% de 250 ml, però no s'han donat explicacions respecte si va ser un error del facultatiu en prescriure el sèrum o del personal d'infermeria en administrar-ho".

"CONFIANÇA EN LA JUSTÍCIA"

Finalment, els pares asseguren que "confien en el funcionament de la justícia" i preguen que es respecte el seu dolor davant tan tràgica pèrdua.

Per la seua banda, quan es va conéixer la defunció l'Hospital de Vinaròs va emetre un comunicat en el qual informava que mantenia oberta una investigació clínica per a aclarir les "circumstàncies assistencials que van derivar en l'atenció d'urgència vital d'una pacient durant el seu ingrés en la unitat d'urgències" pediàtriques.