Valencia Notícies

Puig defèn que les coses "van millor" que en 2015 i en els pròxims quatre anys "aniran encara millor"

Ximo Puig en una imatge d'arxiu
I. CABALLER/CORTS VALENCIANES - Archivo

Així ha respost Puig a la pregunta de la portaveu de Ciutadans (Cs), Mari Carmen Sánchez, que li ha preguntat si creu que el balanç de gestió del Consell aquesta legislatura "ha donat resposta a la realitat social i econòmica de la Comunitat Valenciana".

El 'president' ha admès que "queda molt per fer" però ha recordat que aquesta societat "estava col·lapsada fa tres anys i mig" i s'ha avançat perquè "s'han reparat drets fonamentals, s'ha reconstruït la Comunitat situant-la en un estadi diferent, en un paradigma allunyat de la corrupció".

Ha agregat que moltes autonomies miren a la valenciana com "una comunitat en la qual s'avança", amb lleis "pioneres" que són "un orgull per als valencians".

No obstant açò, per a Sánchez eixa "no és la realitat de la Comunitat" i s'ha referit a la llista d'espera quirúrgica, els barracons o el Servef, on "el canvi de paradigma és canviar el nom mentre la inversió va per a a baix". Així, ha assenyalat que sanitat, educació i ocupació "no han sigut una prioritat" mentre el canvi de paradigma ha suposat "l'increment en el reg a entitats com Acció Cultural, Escola Valenciana o Fundació Ramón Llull".

"No vaig a demanar-li que recapacite perquè ja tenim temps, vaig a demanar-li autocrítica i la seua retirada convocant eleccions com més prompte millor", ha assenyalat.

Puig ha preguntat què problema hi ha a subvencionar una entitat com Escola que "defèn l'escola pública i la llengua" i ha assegurat que aquest Consell dóna també ajudes a un altre tipus d'entitats perquè no són "sectaris".