Valencia Notícies

Teresa Pascual, Víctor Labrado i Àngels Moreno guanyen els Premis Literaris Ciutat de Gandia 2018

Àngels Moreno
ÀLEX OLTRA

Així ho han anunciat aquest dimecres el regidor de Cultura de l'Ajuntament de Gandia (València), Joan Muñoz, i el director de l'Institut Municipal d'Arxius i Biblioteques (IMAB), Àlvar Garcia.

La distinció en la categoria de poesia -dotada amb 8.000 euros i la publicació de l'obra per Edicions 62 grup Planeta- s'ha concedit a 'Vertical', de la poetessa i traductora Teresa Pascual (Grau de Gandia, 1952).

És un poemari "important en la trajectòria cada vegada més depurada i essencial d'una de les veus més distingides de la seua generació" i que "demostra la importància de les veus femenines" en aquest gènere.

El jurat, integrat per Jordi Cornudella, Jaume Pont, Maria Josep Escrivà i Rubén Luzón, ha destacat "la qualitat i alt nivell literari, en general" de les 49 obres presentades.

Per la seua banda, el XL Premi Joanot Martorell de Narrativa (dotat amb 20.000 euros i la publicació en Edicions 62) ha sigut per a 'Veus, la mar', que "reconstrueix l'aventura d'una generació de mariners que hui, retirats de la mar, la miren des del moll, o esquivant turistes pel passeig marítim, o des de la caseta a la muntanya que es van fer amb els estalvis". El seu autor és el professor de Llengua i Literatura Víctor Labrado (Sueca, 1956).

El jurat d'aquesta categoria ha estat format per Pilar Beltrán, Xavier Aliaga, Miquel de Palol i Ignasi Mora i ha hagut de triar entre els 28 originals presentats.

Finalment, el II Premi Joan Roís de Corella a la trajectòria literària va a parar a l'escriptora Àngels Moreno Vercher (Gandia, 1939). Ha treballat en el camp de la publicitat i la comunicació, col·labora en diverses revistes i durant vint anys ha sigut columnista en l'edició de la Safor del diari Levante-EMV.

Ha publicat títols com a 'D'ahir', 'Potser a setembre', 'Malson', 'Secrets Inconfesables', 'Cita a la matinada' o '96 Hores', entre d'altres. L'àrea d'Igualtat, Diversitat i Polítiques Inclusives de l'Ajuntament de Gandia li va retre homenatge en 2017, juntament amb Elvira Ferrer i Araceli Banyuls, com a 'Dona significativa de Gandia', per la seua aportació a la societat gandiana.

GALA LITERÀRIA

Els premis es lliuraran divendres que ve, 23 de novembre, a les 20.00 hores, en el Teatre Serrano en una gala literària que constarà de dos parts. La primera serà el lliurament dels guardons, conduit per Sènia Mulayani, escriptora i presentadora del programa d'À Punt 'València Califòrnia'.

A continuació, s'estrenarà l'espectacle 'Els dies i les dones' de Sis Veus (la gandiana Eva Dénia, Lola Ledesma, M. Amparo Hurtado, Maribel Crespo, Merxe Martínez i Patxi Ferrer), on es retrobaran la música i la poesia.

loading...