Valencia Notícies

Zender tancarà a final d'any després de la decisió de Ford de no renovar el contracte i assumir els seus servicis

Planta de Ford a Almussafes
ARCHIVO

Ford va remetre aquest passat octubre una carta a Zender en la qual informava a l'empresa de la seua intenció de no renovar el contracte entre les dos mercantils, ja que el servici fins ara externalitzat anava a assumir-ho la pròpia planta d'Almussafes (València).

El contracte entre Zender i la multinacional americana venç el 31 de desembre, data en la qual l'empresa tancarà en ser Ford el seu únic client. La filial ja ha firmat l'expedient de regulació d'ocupació (ERO) d'extinció, que afecta la seua plantilla fixa de 34 treballadors, als quals se sumaran els empleats eventuals.

Aquesta decisió de Ford Espanya es produeix enmig del descens de producció i l'Expedient de Regulació Temporal d'Ocupació (ERTO) que s'aplicarà la factoria del 9 de novembre al 31 de gener, si bé des de CCOO han puntualitzat que l'empresa "no ha donat explicacions" sobre els motius que la porten a prescindir de Zender perquè els seus treballadors assumisquen aquest treball que estava externalitzat.

L'alemanya Zender, amb factoria en el polígon industrial Joan Carles I d'Almussafes, proporcionava als automòbils ja acabats de Ford complements addicionals.