Valencia Notícies

Fulgencio no preveu més detencions "de moment" en l'operació antigihadista

Dos detinguts a Alaquàs (València) i Cocentaina (Alacant) per presumpta pertene
Francisco Martínez/Europa Press

El delegat del Govern a la Comunitat Valenciana, Juan Carlos Fulgencio, ha assenyalat que la investigació que va portar a la detenció aquest passat dimarts a Alaquàs (València) i Cocentaina (Alacant) de dos homes de nacionalitat siriana per la seua presumpta pertinença a Daesh i Al-Qaeda i propagar l'ideari gihadista en xarxes socials continua oberta. A més, ha indicat que no s'espera efectuar més detencions a la Comunitat Valenciana "de moment".

Així ho ha manifestat Fulgencio aquest dimecres en la Central de la Policia Local de València, on ha assistit als actes amb motiu de la festivitat del dia d'aquest cos i en ser preguntat per l'operació per la qual agents de Policia Nacional van detindre aquest dimarts a Alaquàs i Cocentaina dos homes de nacionalitat siriana, de 55 i 58 anys, per la seua presumpta pertinença a Daesh i Al-Qaeda i propagar l'ideari gihadista a través de xarxes socials.

Sobre este tema, el delegat del Govern a la Comunitat Valenciana ha explicat que les perquisicions es mantenen obertes i formen part d'una investigació "més àmplia", encara que ha indicat que "no hi ha més dades que aquestes dos detencions". Així mateix, Fulgencio ha apuntat que no s'esperen en la Comunitat Valenciana, de moment, procedir a cap altra detenció".

Als arrestats en Alaquás i Cocentaina se'ls atribueix una presumpta participació en un delicte d'integració en organització terrorista, col·laboració, adoctrinament i enaltiment del terrorisme en una investigació realitzada per agents de la Comissaria General d'Informació de la Policia Nacional amb la col·laboració de la Brigada Provincial d'Informació de València i la Brigada Local d'informació de Torrent (València).

Aquesta investigació es desenvolupa sota la supervisió del Jutjat Central d'Instrucció número 1 i la coordinació de la Fiscalia de l'Audiència Nacional.

loading...