Valencia Notícies

Cs suspèn la gestió del Consell: "Han passat de ser el Pacte del Botànic a ser El Desencís del Botànic"

Sánchez en el Debat de Política General
TWITTER CS

Sánchez s'ha pronunciat en aquests termes durant la seua intervenció en el Debat de Política General en el qual ha reprovat la tasca de l'executiu valencià que ha qualificat d'"ineficient i escassa en matèria de polítiques públiques reals", al mateix temps que ha recriminat als grups que conformen el govern autonòmic que la corrupció a la Comunitat "seguisca sent present" i s'estiga actuant com ho fera el PP "tirant pilotes fóra i amb excuses".

"No hi ha corrupció bona ni roïna. Hi ha corrupció i punt. Vostés diuen que no tenen res que ocultar, nosaltres pensem que ja és hora de fer un exercici de transparència parlamentària i de depurar responsabilitats polítiques", ha indicat recordant la detenció i posada en llibertat de l'expresident de la Diputació de València Jorge Rodríguez, o el cas del presumpte finançament irregular de 2007 de PSPV i Bloc.

A més d'aquesta qüestió, ha atribuït al Consell altres "vicis del passat" com "l'opacitat, els 'dedazos', col·locacions i portes giratòries, les rivalitats internes, la falta de gestió, les promeses incomplides i, sobretot, els 'decretazos'". "No m'estranya que encara hi haja valencians que creuen que a la Comunitat segueix governant el PP", ha ironitzat.

Al seu juí, "un altre desencís" del Botànic ha sigut l'eliminació dels barracons ja que aquest curs "més d'11.000 xiquets tornaran a començar en aules prefabricades. "Recordem que al maig de 2018 encara comptem amb més de 1.800 aules prefabricades". També ha criticat el criteri "sectari" i l'"assetjament i enderrocament" a l'educació concertada del conseller d'Educació, Vicent Marzà, així com el seu "decretàs del xantatge", "un nou intent de sectarisme on el TSJ va tindre de nou que garantir els drets dels valencians".

D'igual manera, ha reprovat l'augment de les llistes d'espera sanitat amb un augment en el nombre de pacients fins als quasi 62.000, així com ha reprovat el model 'low cost' en dependència, les roïnes condicions de les carreteres valencianes, els "pocs avanços" en inversió fitosanitària

o la "falta de resultats" respecte al nou model productiu amb absència d'un pla estratègic per a la indústria valenciana, entre altres qüestions.

"PICADES D'ULLET A L'INDEPENDENTISME"

En una altra part del seu discurs, Sánchez ha mostrat la seua "preocupació" per les "picades d'ullet a l'independentisme català". "Des d'ací faig una crida a tots perquè la Comunitat Valenciana siga un referent de convivència pacífica. No vull per a la meua terra el que desgraciadament estic veient en la comunitat veïna. No poden donar-li ales al nacionalisme més reaccionari perquè és un tema tan greu que ha trencat per complet la societat catalana i l'Estat de Dret. No importem problemes, importem talent", ha subratllat.

Finalment, ha posat l'accent que Cs són "una alternativa seriosa, neta i assenyada de govern" per a la Comunitat Valenciana, per la qual cosa s'ha dirigit Puig per a indicar-li que si no pot afrontar els problemes i sap que el seu temps s'ha acabat, "siguen responsables, facen-se a un costat i convoque eleccions".

PUIG: "LA REALITAT ÉS QUE S'HA AVANÇAT"

En el torn de rèplica, Puig ha posat en valor la tasca realitzada aquests anys i ha recriminat a la portaveu de Cs "la catàstrofe que ha volgut plantejar" perquè "no és tal" ja que "la Comunitat està millor i s'està avançant", ha reivindicat per a interpel·lar a Sánchez sobre si realment pensa que s'està pitjor que fa tres anys. "De debò ho pensa?", li ha preguntat.

Respecte a l'educació, Puig ha insistit en no fer de la llengües una "confrontació" i ha subratllat que "no es pot dir persegueix el castellà perquè no és veritat". "La realitat d'aquest país és que té dos llengües pròpies que hem d'utilitzar i perquè les noves generacions tinguen més oportunitats han de saber anglés", ha defès.

Ha admès que els barracons segueixen, encara que ha assenyalat que hi ha la mitat que a principis de legislatura, ha remarcat que lluitaran per a acabar amb ells "al més prompte possible" i ha destacat altres mesures engegades com la universalització de la sanitat o l'eliminació del copagament que impedien persones continuaren processos de curació.

Sobre Catalunya, ha demanat ser "més prudent" i "no fer de la situació un conflicte permanent" perquè "entorpeix alguns elements de convivència". A més, ha demanat deixar de fer creure que és un problema a la Comunitat perquè en la regió no existeix i és un tema "recurrent per a rascar vots", ha lamentat.

"Aquesta crisi no volguda que volem que se supere ha tingut unes conseqüències i quan les empreses han hagut de decidir han vingut ací perquè hi ha seguretat jurídica i un govern que ha generat estabilitat, diàleg social permanent i honradesa i això ha sigut decisiu de les empreses que s'han anat Catalunya i han vingut ací", ha reivindicat.

Així mateix, ha demanat fer un exercici de responsabilitat. "Si volen vostés que hi haja una convivència efectiva han d'adoptar posicions responsables. Nosaltres estem d'acord a defendre les posicions constitucionalistes i de qualsevol tipus a Catalunya i ací, però no es pot estar tirant gasolina tots els dies perquè s'incendia més l'incendi. Volem que l'estat de dret siga el que funcione, però s'accepten les singularitats i les nacionalitats i com és Espanya", ha resolt.

loading...