Valencia Notícies

El Consell aprova el Reglament del Servici de Bombers Forestals de la Generalitat

Bombers forestals
SPPLB

Es tracta d'un reglament "molt esperat pel sector", ha dit, que s'ha elaborat per a donar resposta a la Llei per la qual es crea l'Agència Valenciana de Seguretat i Resposta a les Emergències, que inclou entre els servicis essencials el Servici de Bombers Forestals.

En l'article 37 d'aquesta norma s'indica que aquest servici està constituït pel personal de les unitats terrestres i helitransportades contractat per la Generalitat per a l'extinció d'incendis forestals i la intervenció davant emergències, en els termes previstos en la mateixa llei i en els diferents plans de protecció civil.

A més, s'estableix que l'estructura, organització i funcionament del Servici de Bombers Forestals es regularan per decret, amb un termini màxim d'un any per a la seua aprovació.

També es marca que aquest servici públic essencial de caràcter autonòmic dependrà del departament competent en matèria de protecció civil i gestió d'emergències, en aquest cas l'Agència Valenciana de Seguretat i Resposta a les Emergències.

S'atribueix, per tant, a la Direcció general amb competències en matèria de protecció civil i gestió d'emergències el comandament i la gestió ordinària i extraordinària del Servici de Bombers Forestals segons les seues directrius i procediments establits.

El reglament aprovat pretén donar resposta a un nou escenari de múltiples riscos, s'adapta al nou marc legal i aborda les funcions, estructura, operativitat, formació i òrgan de participació del Servici de Bombers Forestals.

loading...