Valencia Notícies

Emergències inicia la campanya de prevenció d'inundacions 2018

Coche atrapado en un campo anegado en Alginet (Valencia), lluvias, inundaciones
CONSORCI PROVINCIAL DE BOMBERS DE VALÈNCIA

El Centre de Coordinació d'Emergències de la Generalitat Valenciana ha enviat als ajuntaments de la Comunitat Valenciana i organismes dedicats a la seguretat i les emergències el comunicat d'inici de la campanya anual de prevenció d'inundacions 2018.

L'objectiu d'aquesta campanya és recordar els procediments d'actuació que han d'aplicar les administracions públiques amb responsabilitat en la matèria davant possibles situacions de pluges intenses.

Tota la documentació que forma part de la campanya està disponible per a la seua descàrrega en la pàgina web de 112 Comunitat Valenciana. En aquest mateix portal, els usuaris trobaran també la versió actualitzada del Pla Especial davant el Risc d'Inundacions.

En el citat comunicat es recorda que els municipis amb risc alt i mitjà han d'elaborar el seu Pla d'Actuació Municipal davant el risc d'inundacions. En aquest sentit, des de l'Agència de Seguretat i Resposta a les Emergències posa a la seua disposició una guia, inclosa en la pàgina web, així com personal tècnic que pot assessorar per a la seua elaboració. 

D'altra banda, el pròxim 6 de setembre, l'Agència de Seguretat i Resposta a les Emergències i la Facultat de Geografia de la Universitat de València celebraran una Jornada Tècnica sobre el Risc d'Inundacions, dirigida a bombers, personal tècnic municipal i d'Emergències.