Valencia Notícies

L'exposició 'La conquesta d'un somni' incorpora un mòdul de realitat virtual

Un dels participants en l'activitat
GVA

L'exposició 'Mart. La conquesta d'un somni' del Museu dels Ciències de València ha incorporat una nou mòdul interactiu que permet explorar el planeta roig gràcies a la realitat virtual.

Es tracta d'un experiència immersiva que repta el visitant a completar diverses missions en una futura colònia marciana, detalla la Generalitat Valenciana en un comunicat.

La 'Missió a Mart', amb sessions des de les 11 hores incloses en l'entrada, és un joc de realitat virtual en el qual el participant, gràcies a un casc i ulleres especials, sent que explora Mart i forma part de la colònia.

Convertit en comandant de l'estació científica, ha de trobar al robot d'exploració Mars Rover i posar fora de perill l'estació amenaçada per una pluja de meteorits. Per a açò, els participants hauran de recórrer un pont a gran altura i superar diverses proves. L'edat recomanada per a participar en el mòdul és a partir de 13 anys.

Amb aquest nou mòdul, el recinte de la Ciutat de les Arts i les Ciències amplia 'Mart. La conquesta d'un somni', una de les novetats per a aquest estiu que coincideix amb les dates en el qual el planeta roig està més prop de la Terra: especialment del 26 al 31 de juliol en trobar-se en oposició, un fenomen astronòmic que ocorre cada dos anys i 50 dies.

L'exposició respon les grans preguntes que desperta Mart i està coproducida al costat de Fundació Telefònica, amb la col·laboració d'institucions com l'Institut Nacional de Tècnica Aeroespacial (INTA), l'Agència Espacial Europea (ESA) i l'Institut Nacional d'Astrofísica d'Itàlia (INAF), tant en l'assessorament com en préstec de peces.