Valencia Notícies

Oltra atribueix a la paralització del desnonament d'una família a Oliva a "la pressió ciutadana sobretot"

Oltra ha realitzat aquestes declaracions en la roda de premsa posterior al ple del Consell, en ser preguntada per la paralització del desallotjament d'Alisa, la seua parella i els seus tres fills, de la vivenda que van ocupar després de l'incendi de la seua casa.

Per a la també consellera d'Igualtat i Polítiques Inclusives, "la solució ha vingut per pressió ciutadana sobretot" encara que "hi hauria altres solucions com serien canviar profundament la legislació bàsica de l'Estat i la dialèctica del que ha suposat el rescat bancari". En aquest sentit ha lamentat que malgrat els diners que van pagar els ciutadans, "com a contraprestació se seguisca desnonant la gent de les seues cases, a pesar que no van ser els que van provocar el col·lapse bancari i la crisi financera".

És més, "també les famílies que tiren al carrer han pagat, és a dir, que aquesta família d'Oliva també ha pagat el rescat bancari", ha remarcat.

En tot cas, per a evitar aquest tipus de situacions, "el full de ruta" que s'ha marcat la Generalitat es basa a "dignificar i ampliar el parc de vivenda pública" amb l'objectiu de "posar en el mercat vivenda assequible i forçar al mercat a baixar els preus de la vivenda".

Segons Oltra, "eixa és la manera que tenim els poders públics de regular o incidir en els disbarats que moltes vegades genera un mercat que ara una altra vegada està en pujada lliure, i en això estem".

En aquest sentit, ha destacat l'"esforç" que s'està fent des de l'actual Conselleria de Vivenda per a revertir el "penós" nivell d'un parc de vivenda públic que va trobar "destruït" i sense complir les mínimes condicions de dignitat o habitabilitat quan van accedir a la Generalitat.

"Més de la mitat ja ho hem rehabilitat en aquests tres anys, però no ens vam poder posar a ampliar el parc perquè havíem d'arreglar el que teníem, l'empastrada que rebem de l'anterior govern de PP", ha puntualitzat.

Així mateix, ha destacat iniciatives impulsades per la seua Conselleria d'Igualtat i Polítiques Inclusives, com la Llei de Renda Valenciana d'Inclusió que contempla una renda bàsica per a les famílies i un complement de pagament de lloguer o de pagament de la quota hipotecària i dels dret energètics.

"En lloc de fraccionar les ajudes i que les persones en situació d'empobriment hagen d'anar a 50 finestres i demanar 50 ajudes, allòque hem fet és un sol instrument contra l'empobriment". No obstant açò, ha recordat que aquesta ferramenta va entrar en vigor el passat 23 d'abril i "òbviament encara està desplegant-se, està en els seus inicis, però ha de ser potent per a la lluita contra aquest tipus de situacions d'exclusió social", ha reivindicat.

loading...