Valencia Notícies

Puig valora el diàleg amb Catalunya però adverteix: "En cap cas anem a acceptar cap privilegi de ningú"

Ximo Puig (arxiu)
I.CABALLER/CORTS VALENCIANES

Així ho ha indicat Puig als mitjans de comunicació, en ser preguntat per la reunió que van mantindre el cap de l'Executiu central, Pedro Sánchez, i el president de la Generalitat catalana, Quim Torra, i si "tem" que puga haver "concessions i privilegis" a aquesta autonomia a costa d'unes altres.

Sobre este tema, el cap del Consell ha subratllat que "el diàleg i la ruptura del gel sempre és positiu per al conjunt d'Espanya" i ha assenyalat que "el que passe a Catalunya" determina a la Comunitat per la relació "especial" que hi ha entra les dos autonomies "per raons econòmiques, socials i culturals". De fet, ha puntualitzat que és la regió a la qual més es ven i compra.

Per tant, ha subratllat que "el que passe en eixe diàleg és fonamental", però ha puntualitzat: "Nosaltres en cap cas anem a acceptar cap privilegi de ningú perquè el problema territorial a Espanya no és solament Catalunya perquè hi ha un problema greu d'infrafinançament i d'asimetries que representen anomalies en el sistema".

En aquest sentit, ha insistit que la posició de la Comunitat Valenciana és "positiva" i busca "intentar millorar la convivència", però sense que es produïsca "cap situació de privilegis", sinó per a "superar" els que ja existeixen en el sistema de finançament o en altres percepcions, ha postil·lat.

Ha valorat la reactivació de la comissió bilateral Govern-Catalunya i ha indicat que la Comunitat aspira a tindre-la igualment. "No cal veure aquesta situació amb recel, sinó amb una visió positiva perquè el diàleg és sempre positiu, però aquest no pot significar l'increment de les desigualtats a Espanya", ha resolt.

loading...