Valencia Notícies

El pare de Patricia Aguilar: "L'han alliçonat perquè ens veja com un dimoni"

Patricia aguilar alliberada
SOS DESAPARECIDOS

Alberto Aguilar, pare de Patricia, la jove d'Elx (Alacant) captada per una secta del Perú i desapareguda durant un any i mig, ha confessat que se sent en un "estat de felicitat" en saber que la seua filla està bé encara que encara no ha pogut veure-la perquè en aquests moments és el Ministeri de la Dona el que s'ocupa de la seua recuperació.

Aguilar es retrobarà amb Patricia, de 19 anys i que ha tingut un nadó d'ara un mes, segons "com vaja el procés mèdic i psicològic en el qual està sumida". No obstant açò, tem que no vullga eixe retrobament perquè "l'han alliçonat perquè veja la família com un dimoni".

Eixe, diu Aguilar, és el sistema que van utilitzar "per a apartar-la del món i abusar d'ella", però confia que a poc a poc recorde com era la relació entre ells: "boníssima, de confiança, d'amor", ha indicat en una entrevista a la cadena COPE arreplegada per Europa Press. El pare de Patricia ha assegurat que quan torne a Espanya recuperarà el seu treball i que compta amb "el suport suficient de la família" i de la seua "gent". També ha comentat que li importa "poc" el cost econòmic: "L'única cosa que m'importa és tornar a tindre Patricia i al seu nadó a Elx".

A més, ha assegurat que es quedarà al Perú fins que puga tornar amb la seua filla i amb la seua néta, nascuda de la relació entre Patricia i el presumpte gurú de la secta, Félix Steve Manrique Gómez, qui es feia cridar 'El Príncep'. No obstant açò, la nacionalitat del nadó, que compta amb la ciutadania peruana, podria complicar el retorn, encara que el pare de Patricia pensa que les autoritats peruanes "els van a facilitar les coses".

Alberto Aguilar ha relatat que les autoritats del Perú, als qui ha agraït la seua tasca, van trobar a la seua filla i a la seua néta en "una espècie de barraca on malvivien" i ha lamentat que es trobaren en "condicions infrahumanes". El pare de Patricia ha comentat que quan la van trobar "es va mostrar com és ella aparentment": una persona "noble" i "que escolta", encara que també ha dit que va paréixer estar "un poc atordida".

"Els seus herois"

Els tècnics que van trobar i van rescatar la seua filla "han sigut molt eficaços, malgrat els pocs mitjans que tenen" i ha dit d'ells que són "els seus herois". "Si s'haguera demorat un poc més, igual ens haguérem trobat amb una desgràcia", ha assegurat en ser conscient de les condicions en les quals es trobava "un nadó tan xicotet". Podrien haver sigut "mossegats per una serp, picats per una aranya" o haver contret alguna malaltia, ha explicat Aguilar.

Alberto també ha comentat que l'última vegada que va tindre contacte amb Patricia va ser per telèfon fa un any i tres mesos. Segons ell, va ser "un moment de tensió" perquè els va demanar diners i "tot era perquè estava el tipus aquest darrere, intentant fer-nos xantatge amb els sentiments". No van caure "en el parany" perquè ja estaven advertits i ha explicat que ell i la seua dona li van oferir "totes les possibilitats mèdiques i de tornada a Espanya, però no les va agafar, i en eixe moment va decidir desaparéixer".

Sobre si Patricia seguia en contacte amb Félix Steve, ha dit no estar segur, però suposa "que sí", encara que "la idea era estar separats perquè no els reconegueren com a grup". D'ell, ha explicat que vivia amb dos dones a uns quilòmetres d'on estava Patricia, "es feia cridar Esteban i caminava espentolat i amb el pèl llarg per a passar desapercebut".

Els pares de Patricia no sospitaven que la seua filla tinguera relació amb eixa secta abans de marxar-se. "Era una persona que sempre estava a casa i en eixe últim mes va començar a eixir molt, tardava més a arribar a casa... Pensem que podria tindre un nóvio, però no que poguera ser una secta", ha explicat Aguilar.

"En estar ja apartada del grup, a poc a poc va a anar veient la realitat i va a eixir bé", ha expressat. "En el moment en el qual ella òbriga la ment li van a vindre tots els records", ha comentat Aguilar, qui pensa que la seua filla "pot arribar a trencar-se" quan es retroben.