Valencia Notícies

Sánchez assegura que el PSOE aplicarà el codi ètic al president de la Diputació

Pedro Sánchez, en el Congreso.
EDUARDO PARRA/EUROPA PRESS

El president del Govern i secretari general del PSOE, Pedro Sánchez, ha assegurat que el partit aplicarà el seu codi ètic al president de la Diputació de València i alcalde d'Ontinyent, el socialista Jorge Rodríguez, detingut aquest dimecres en relació amb un cas de corrupció.

"Deixe'm veure-ho", ha contestat Sánchez als periodistes en els passadissos del Congrés quan li han preguntat si exigirà a Rodríguez que dimitisca, i a continuació ha afegit: "Per descomptat, aplicarem el nostre codi ètic, com no pot ser d'una altra manera".

La detenció de Jorge Rodríguez -que a més és el portaveu de l'Executiva del PSPV- i de cinc empleats de la Diputació provincial ha sigut ordenada pel Jutjat d'Instrucció número 9 de València, que investiga irregularitats en la contractació de personal d'alta direcció en Divalterra, antiga Imelsa, en 2015. La causa es va obrir el passat mes de maig per presumptes delictes de prevaricació administrativa i malversació de cabals públics.

Obertura del juí oral

El Codi Ètic del PSOE estableix que els militants als quals se'ls obrira juí oral per un delicte relacionat amb la corrupció seran suspesos cautelarment de militància, i expulsats del partit en cas que finalment anaren condemnats en sentència ferma.

Respecte a les persones que ostentaren un càrrec o responsabilitat pública o orgànica vinculada al PSOE i que foren imputades per una resolució judicial, hauran de donar compte de les acusacions o delictes que se'ls imputen davant la Comissió Executiva Federal.

Aquest òrgan traslladarà aquesta informació a la Comissió Federal d'Ètica i Garanties i, si escau, a la Comissió de Garanties d'Igualtat a fi que, si cal, puguen adoptar o recomanar l'adopció de "les mesures estatutàries oportunes en atenció als fets i a la seua gravetat".