Valencia Notícies

Juan Carlos Fulgencio pren possessió com a delegat del Govern

El nou delegat del Govern central a la Comunitat Valenciana, Juan Carlos Fulgencio, ha pres aquest dimarts possessió i s'ha compromès a exercir les seues funcions des de "la proximitat i el diàleg constant".

Per a açò, ha destacat la "necessitat de canviar" un model de finançament que "perjudica els interessos dels valencians", però que aquesta reforma s'ha d'"abordar amb un mínim d'assossec i preparació tècnica".

Fulgencio s'ha pronunciat en aquests termes durant la seua intervenció en la cerimònia en La Nau de València que ha obert la rectora de la Universitat de València (UV), Mavi Mestre, i en el qual la consellera de Justícia, Gabriela Bravo, ha llegit el decret pel qual es va nomenar el nou delegat.

La seua presa de possessió ha comptat amb representants del món empresarial, social i cultural, així com representants de diferents forces polítiques, entre ells el president de les Corts, Enric Morera; el conseller de Transparència, Manuel Alcaraz, i el president de la Diputació de València, Jorge Rodríguez.

El nou delegat ha reconegut la "necessitat" de "canviar" el finançament autonòmic, ja que "perjudica els interessos dels valencians". "Hem d'abordar-la amb un mínim d'assossec i preparació tècnica" a fi de "generar models sostenibles en el temps", ha defès.

En aquest sentit, ha assegurat que el Govern central "planificarà l'agenda del nou model", que ha de ser "fruit d'una anàlisi profunda" i un "consens ampli". "Les presses i la falta de consens només porten a repetir errors no desitjats", ha afegit.

"Polítiques al servei dels ciutadans"

Així mateix, ha agraït el seu antecessor en el càrrec, Juan Carlos Moragues, -també present en el Paranimf-, el seu "servei", la seua "disponibilitat personal" i el "bon tracte rebut".

Fulgencio ha remarcat que "davant de la política de confrontació", la seua "aposta és la del treball colze a colze" amb la resta d'administracions. En aquest sentit, la seua intenció de "posar-se al costat de la Generalitat, els ajuntaments i les diputacions" per a "col·laborar" en "polítiques al servei dels ciutadans". "Tots hem de ser elements impulsors del canvi", ha destacat, abans de subratllar que "la política en majúscules s'escriu transformant".