Valencia Notícies

El saqueig en la depuradora de Pinedo deixa 10 anys de presó per a Crespo

cas Emarsa
Europa Press - Archivo

El saqueig de 24 milions d'euros en la depuradora de Pinedo (València), la qual cosa s'ha conegut com el cas Emarsa, ha deixat 10 anys de presó per a Enrique Crespo, exvicepresident 'popular' de la Diputació de València, exalcalde de Manises i expresident de l'entitat, i altres 9 anys per a José Juan Morenilla, exgerent de l'Entitat Pública de Sanejament d'Aigües Residuals de la Comunitat (Epsar).

Així consta en la sentència, donada a conéixer aquest divendres, que es dirigeix contra les 24 persones que s'han assegut en el banc dels acusats per la peça principal del cas Emarsa i que va quedar vista per a sentència el passat mes de desembre després de set anys d'investigacions. La resolució pot ser recorreguda.

Entre altres condemnats pel frau es troba l'exgerent d'Emarsa, Esteban Cuesta, a qui se li han imposat 12 anys i mig de presó, la condemna més alta; mentre que Ignacio Bernácer, excap d'Explotacions d'Epsar, la pena, després d'aconseguir un acord amb la Fiscalia i retornar part dels diners saquejats, s'ha quedat en 3 anys i sis mesos de presó. A l'empresari Jorge Ignacio Roca, únic a la presó per aquest procediment, se li han fixat 6 anys i un dia, segons ha pogut saber Europa Press.