Valencia Notícies

L'Audiència d'Alacant rebutja que es jutge MrGranBomba

MrGranBomba en imatge d'arxiu
EUROPA PRESS

La secció primera de l'Audiència d'Alacant ha dictat el sobreseïment lliure i l'arxiu de les actuacions en relació amb el youtuber Sergi Soler, conegut com 'MrGranBomba', per injúries i calúmnies al repartidor a qui va dir 'cara anchoa', en considerar que eixa expressió "no té l'entitat suficient per a ser constitutiva d'infracció penal" ni de ser graduada com a "injúria greu", d'acord amb el Codi Penal.

La sala subratlla, en una interlocutòria a la qual ha tingut accés Europa Press, que "cara anchoa" és un "terme inexistent" en la RAE i afig, a més, que ni per les circumstàncies del fet, tot i que s'haguera proferit amb la intenció de provocar i enregistrar la seua reacció per a la seua posterior difusió, pot entendre's que l'expressió (...) haja d'entendre's calificable com a greu".

Així consta en la resolució de la sala en la qual estima el recurs del youtuber contra la interlocutòria del Jutjat d'Instrucció número 9 d'Alacant que va dictar l'obertura de juí oral a 'MrGranBomba' per injúries i calúmnies al repartidor a qui va dir 'cara anchoa' i en la qual li demanava una fiança de 500.000 euros per a assegurar les responsabilitats pecuniàries que pogueren declarar-se en la vista.

Via civil

La sala recorda que la reforma del Codi Penal va despenalitzar la injúries lleus i vexacions injustes -llevat de quan es cometen sobre determinades persones- i, segons l'article 208, només podran ser constitutives de delicte aquelles que, per la seua naturalesa, efectes i circumstàncies, siguen tingudes en el concepte públic per greus.

Per açò, l'Audiència acorda el sobreseïment lliure de la causa, sense perjuí de les accions civils que corresponguen al perjudicat i sense que siga necessària la pràctica de cap diligència d'instrucció. Ara, el querellant podrà promoure el procediment oportú davant la jurisdicció civil.