Valencia Notícies

L'equip de Ribó assenyala que la denúncia a l'alcalde és per un assumpte administratiu ja resolt

Joan Ribó
EUROPA PRESS - Archivo

Les mateixes fonts subratllen que no es tracta d'un cas de corrupció i no creuen que siga "una casualitat" que s'haja conegut la investigació al primer edil el mateix dia en què s'ha fet pública la nova sentència del cas Gürtel.

Des del consistori s'han fet aquestes declaracions després que el Jutjat d'Instrucció número 9 de València haja obert diligències prèvies i citat a declarar en qualitat d'investigat Ribó, després de rebre una denúncia d'un assessor del PP per negar a l'oposició la informació que li sol·licitava, en concret, per no facilitar-li l'expedient de l'enquesta sobre les Falles.

El primer edil declararà el dia 25 de juny com a investigat per presumptes delictes de prevaricació i impediment de l'exercici dels drets cívics, segons ha informat el Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana (TSJCV).

No obstant açò, segons fonts municipals, aquesta és "una més de les, almenys, 15 denúncies que, a tort i a dret, ha interposat l'assessor imputat del grup municipal 'popular' en l'Ajuntament de València contra els regidors de l'equip de govern", en al·lusió a Luis Salom, investigat en el cas Taula.

A més d'aquestes 15 denúncies, les mateixes fonts recalquen que ha interposat altres contra diversos consellers "i fins i tot les ha fet extensives, a més de la Fiscalia, a altres instàncies com l'Oficina Antifrau, el Síndic de Greuges, el Defensor del Poble" i han afegit que totes elles s'han anat arxivant "una després d'una altra" en seu judicial. Per a l'equip de govern, aquestes denúncies "només persegueixen continuar embrutant la imatge de València, instrumentalitzant la justícia per pur interés partidista".

INVESTIGATS PER TAULA

En aquesta línia, lamenten que el grup municipal 'popular', amb nou dels seus deu regidors investigats en eixe cas Taula, i també "gran part" dels seus assessors i fins i tot el mateix partit, "intenta fer veure que tots són iguals".

No obstant açò, incideixen que l'alcalde "no està investigat per corrupció com sí ho estan aquests regidors i assessors, fins a arribar a més de 50 persones vinculades amb el grup municipal popular".

Les mateixes fonts creuen que no és "casualitat" que es conega aquesta investigació "precisament el mateix dia en què ix a la llum la sentència de la Gürtel valenciana, que confirma l'existència del finançament il·legal del PP en el marc de les eleccions municipals, autonòmiques i al Congrés de 2007 i 2008".

En qualsevol cas, insisteixen que l'assumpte administratiu pel qual el PP va interposar la denúncia "va ser resolt en el seu moment", el 9 de març de 2017 quan "es va donar accés al grup municipal popular a la informació que reclamava, és a dir, tres mesos abans que aquest assessor presentara la seua denúncia".

Així, sostenen que l'assessor denuncia que se li va negar informació, "quan la informació que ell reclama s'ofereix als regidors, no als assessors" i acusen el denunciant d'atribuir-se "falsament funcions de revisió i control dels expedients administratius", competència de la qual "en realitat manca".

Sobre aquest tema, precisen que el grup municipal 'popular' va elevar en més de 10 ocasions preguntes en comissió, en Ple, notes interiors, entre d'altres, sobre aquest assumpte, i que se'ls va contestar "en tots els casos des de cada òrgan al que es va dirigir".

"Fins i tot aquest assessor del PP es va dirigir, també en aquesta ocasió, al Defensor del Poble, al Síndic de Greuges... Però el mateix Consell de Transparència va resoldre l'assumpte quan va expressar 'la desaparició sobrevinguda de l'objecte de la reclamació', ja que la informació requerida pel grup 'popular' els va ser facilitada", asseguren.