Valencia Notícies

Oltra diu que la seua confiança en Puig és la "mateixa que fa un mes"

La vicepresidenta del Consell, Mónica Oltra, en roda de premsa després del ple
Europa Press - Archivo

La vicepresidenta del Consell, Mónica Oltra, ha assegurat aquest divendres que el seu grau de confiança en el president de la Generalitat, Ximo Puig, és "el mateix de fa tres dies, un mes i fa dos mesos". "Aquest és un govern absolutament cohesionat, lleial i que té com base la confiança", ha reivindicat.

Així ho ha indicat Oltra en la roda de premsa posterior al ple del Consell, després que aquest dijous assegurara sentir-se "perplexa" i "incrédula" en haver-se assabentat del nomenament d'Ana Barceló com a nova consellera de Sanitat pels mitjans de comunicació i de qüestionar que eixa decisió transcendira abans de comunicar-li-ho a ella.

Oltra ha incidit que la seua confiança en el cap del Consell és "la mateixa de fa tres dies, un mes o dos mesos" i ha subratllat que precisament la "clau de l'èxit" que ha portat a l'actual executiu a ser el "més estable" de tota la història de l'autogovern valencià és "la confiança i la lleialtat". Per tant, i encara que ha admés que aquest tipus de qüestions "poden passar", ha destacat que aquest és un govern "absolutament cohesionat, lleial i que té com base la confiança".

Al seu juí, l'important és que, després de la incorporació al Ministeri de Sanitat de l'exconsellera Carmen Montón, ara Barceló és membre del Consell. "Em pareix molt idoni el seu perfil perquè és una dona conscieciosa, metòdica, dialogant i que coneix els temes del Consell. És una molt bona elecció i una valuosa incorporació", ha emfatitzat.

"Tarannà dialogant"

En aquest sentit, ha indicat que l'actual executiu valencià treballa molt, per la qual cosa Barceló "encaixa molt bé amb el perfil del Botànic". "El seu treball en el grup parlamentari socialista ha sigut reconegut per tots els grups de la cambra i ha conreat admiració i afecte pel seu tarannà dialogant i per ser una dona treballadora i minuciosa. Això sempre és positiu per a un govern", ha destacat.

Per tant, ha remarcat que "la marca de la casa" seguirà sent "el treball incansable, el diàleg, el consens i el dur a terme el full de ruta de l'Acord del Botànic" que ha recordat que en matèria sanitària advoca "clarament" per la gestió pública de la sanitat i apunta a "aconseguir la gestió pública en els departaments privatitzats" com va passar en la Ribera, on les coses "han anat molt bé".

"Algun endeví parlava que a partir de l'1 abril -quan va tornar la gestió pública al centre de salut- no anava a eixir el sol en la Ribera i no solament ix el sol, sinó que la plantilla i els recursos s'estan augmentant. S'està demostrant que la gestió pública en els departaments de salut és la manera més eficient, més igualadora i garantista dels drets de les persones", ha subratllat per a insistit.

Remodelació del Consell

Qüestionada per si, arran d'haver de nomenar una nova consellera de Sanitat, el Consell s'ha plantejat una remodelació del Consell "més amplia", Oltra ha negat aquest extrem. "Estem a nou mesos de la dissolució de Les Corts i fer una remodelació profunda implicaria moltes decisions en cascada", ha manifestat.

No obstant açò, ha puntualitzat que el que sí han valorat és escometre canvis que estiguen associats a la formació del Govern a Espanya per a conformar el segon o tercer graó de l'executiu. En eixe cas, ha afirmat que les persones que accedisquen a l'Administració General de l'Estat se substituiran.

"Ara tenim tres ministres valencians i un altre de bressol. Abans no anaven valencians perquè era molt arriscat perquè fitxaves a un i corries el risc d'eixir en els papers després i estar associat a la corrupció. Abans s'exportava corrupció i ara prestigi, bon govern i exemplaritat", ha destacat Oltra.

Relació amb Montón

Respecte a les peticions que farà a la nova ministra de Sanitat, Oltra ha afirmat que Montón està "al corrent" dels problemes i necessitats tant de la Comunitat com de les CCAA i que "el Govern no està fent front a la seua obligació de pagament a la dependència del 50% com estableix la llei".

Així mateix, ha destacat que està "al dia" del deute de quasi 400 milions que deu el Govern a la Comunitat pels tractaments sanitaris de persones que no són de la regió valenciana. "Estic convençuda que serà de les primeres coses que abordarà i, per tant, és una bona notícia que ara tinguem una interlocució d'una persona que coneix els problemes", ha valorat.

D'aquesta manera, s'ha mostrat "molt contenta" que Montón siga la seua homòloga en el Govern d'Espanya atés que és una persona amb la qual comparteix "moltes" de les "solucions als desafiaments que hi ha en l'àmbit social i sanitari en aquest país".