Valencia Notícies

Eduardo Zaplana, detingut per un presumpte delicte de blanqueig

L'exministre del Govern d'Aznar, Eduardo Zaplana, ha sigut detingut en el seu domicili de València per un presumpte delicte de blanqueig de capitals i un altre delicte fiscal. Al costat d'ell, la Guàrdia Civil ha arrestat a altres sis persones.

Zaplana podria estar acusat de dipositar diners procedents de l'estranger en paradisos fiscals, blanqueig i malversació. cal recordar que l'exministre també va estar investigat en l'operació Lezo, però aquesta detenció és aliena a aquest cas. 

Va ser ministre de Treball i Assumptes Socials, un càrrec que va ocupar fins a abril de 2004, per a posteriorment passar a ser portaveu del PP en el Congrés dels Diputats. A més, va presidir la Generalitat Valenciana durant set anys, entre 1995 i 2002. 

La detenció l'han practicat agents de la Unitat Central Operativa (UCO) de la Guàrdia Civil en una operació que continua oberta i en la qual es preveuen més arrests

Entre els arrestats també es troba l'empresari Vicente Cotino, nebot de L’exvicepresident del Govern valencià i exdirector de la Policia Nacional Juan Cotino.