Valencia Notícies

L'Audiència d'Alacant rebutja les qüestions prèvies de defenses en el juí per les dietes de Crespo en la CAM

Modesto Crespo eixint recentment dels jutjats d'Alacant
Europa Press

La sala ha admès no obstant la prova documental i testifical proposta a l'inici de l'acte del juí per part de les defenses, encara que condicionada al fet que els testimonis estiguen en la sala el dia i hora que s'assenyale.

En tot cas, el documental pendent de practicar, com ja es va anticipar oralment en la vista, no era motiu de suspensió ja que malgrat que pot ser complicada la seua localització en la causa principal, no pot causar indefensió alguna perquè s'ha aportat una còpia simple de l'acta del Consell de 17 de març de 2005, que s'havia considerat "imprescindible".

Quant a les qüestions prèvies, la sala rebutja la falta de legitimació i representació de l'acusació particular/popular exercida pel lletrat Diego de Ramón, en representació de 800 afectats per quotes participatives, ja que figura com a denunciant des del mateix inici de les actuacions de la peça principal en 2011 i consta acceptada la seua representació en el procés, va participar en nombroses declaracions i fins i tot es va celebrar a la seua instància una compareixença de presó respecte a López Abad "i tampoc pareix encertat impedir la seua participació en el juí".

López Abad havia plantejat a més vulneració de dret fonamental perquè sostenia que de la qualificació alternativa formulada per les acusacions no calia acusar el seu client d'administració deslleial al no concórrer el requisit de procedibilitat i al no constar que tinguera poders de la Fundació, arguments que també rebutja la sala, atés que les acusacions realitzen aquesta qualificació de manera alternativa a la principal com a apropiació indeguda, perseguible d'ofici.

El juí pel cobrament de dietes per part de l'expresident de la CAM Modesto Crespo va començar el 13 de maig en la secció dècima de l'Audiència provincial d'Alacant, desplaçada una sala de vistes dels jutjats de Benalúa. Crespo es va declarar culpable dels delictes d'apropiació indeguda agreujada i administració deslleial pel cobrament de dietes de 600.000 euros en dos quotes, possibilitant, així, l'acord al que havien arribat la seua defensa, Fiscalia Anticorrupció i l'acusació particular. La resta dels 20 acusats es van declarar innocents.

loading...