Valencia Notícies

La Generalitat Valenciana i UV impartiran cursos "pioners" de formació per a jutges en igualtat i violència de gènere

Mavi Mestre, rectora de la UV, atén els mitjans
Europa Press

La Generalitat Valenciana i la Universitat de València (UV) estan ultimant un conveni de col·laboració per a impartir cursos "pioners" per a jutges amb la finalitat de donar-los formació en matèries d'igualtat i violència de gènere.

Així ho ha manifestat la rectora de la universitat valenciana, Mavi Mestre, als mitjans de comunicació abans del solemne acte de la seua investidura com a nova màxima responsable de la institució acadèmica.

Mestre ha detallat que, a petició de la Conselleria de Justícia, el Govern autonòmic i la Facultat de Dret de la Universitat estan "ultimant un conveni de col·laboració per a formació dels jutges en temes de gènere, igualtat i violència de gènere".

"És una aposta important, anem a ser pioners en aquest tema. És important la formació dels jutges i la formació en totes les edats", ha subratllat Mestre, que ha asseverat: "Mentre no formem en la igualtat i l'eliminació del sexisme no aconseguirem eradicar la violència de gènere".

"INDIGNACIÓ" DAVANT LA SENTÈNCIA

Preguntada en concret per la polèmica sentència que condemna per abusos i no per violació als integrants de 'La Manada', Mavi Mestre -primera rectora d'una universitat pública valenciana i catedràtica de Psicologia- ha reconegut que la seua "primera sensació va ser d'indignació".

"Respecte, per descomptat, les lleis i el poder judicial però també sóc psicòloga i des de la psicologia cal valorar els estats emocionals i el que poden provocar". En aquest punt, ha posat en dubte que es diga que no va haver-hi oposició "quan eixa víctima està en una situació d'inferioritat tremenda, cinc persones contra ella; això pot produir una situació de pànic real que bloquege la persona".

Ha posat com a exemple "una persona amenaçada a la qual li demanen la cartera". "Si em filmen en eixe moment estic donant-los la bossa sencera. Estic consentint? No, estic amb por pensant que no em facen res", ha argumentat.

Per tot açò, ha emfatitzat la importància d'"eixa dimensió psicològica i de valorar i avaluar l'estat emocional d'eixa persona que és la víctima". "Qualsevol abús de poder i de força no es pot consentir; tolerància zero", ha rematat.