Valencia Notícies

Generalitat assegura que la tendència anual és positiva malgrat l'increment "previsible" de l'atur en el trimestre

Oficina De La Seguridad Social, Oficinas, Empleo, Desempleo, Desempleado
EUROPA PRESS - Archivo

Nomdedéu, que ha qualificat aquestes dades de "negatives", ha explicat en un comunicat que obeïxen a una "tendència habitual en aquest període". No obstant açò, ha indicat que l'increment del 0,73 per cent és "lleugerament inferior" al registrat en l'Estat (0,78%) i és "la millor xifra des de l'any 2009".

Així, el responsable d'Ocupació ha destacat "la tendència anual segueix sent positiva i el previsible increment d'aquest trimestre és comparativament inferior". "Estem en la bona direcció però encara hem de remar dur per a arribar a port", ha assenyalat sobre aquest tema Nomdedéu.

"Malgrat el caràcter negatiu de les grans xifres, hi ha elements positius que hem de destacar d'aquesta EPA", ha dit, i ha detallat com a exemple "l'increment de persones contractades amb contracte indefinit, més de 2.000, i la reducció de la desocupació entre les dones (-9.700)".

No obstant açò, el secretari autonòmic d'Ocupació ha destacat altres xifres negatives com l'increment de famílies amb tots els seus membres en l'atur (11.800) o la disparitat territorial que afecta especialment Castelló (+2,5%).

"Aquestes xifres ens mostren que encara queda molt per fer, per a millorar la qualitat de l'ocupació, per a atendre correctament les necessitats formatives específiques", ha indicat Nomdedéu.