Valencia Notícies

Detingudes sis persones a València per manipular el quilometratge de cotxes usats i estafar a 60 víctimes

Policia nacional d'esquena
EUROPA PRESS - Archivo

Els arrestats estan acusats d'un delicte d'estafa, ja que venien els cotxes, després de manipular-los, a un preu molt superior al del mercat i obtenien grans beneficis.

Els fets es remunten al passat mes d'octubre arran d'una inspecció rutinària duta a terme a la localitat valenciana de Paterna, en la qual van ser detectats diversos vehicles usats a la venda que el seu quilometratge podria haver sigut manipulat.

Després d'una anàlisi, els investigadors policials van detectar multitud d'indicis en vehicles que indicaven una possible activitat il·lícita duta a terme en un taller de mecànica especialitzat a València des d'on eren manipulats els comptaquilòmetres amb la intenció d'elevar el seu preu en el mercat de segona mà.

En alguns dels vehicles venuts es va arribar a rebaixar el quilometratge en més de 150.000 quilòmetres, generant un benefici fraudulent considerable i convertint l'empresa venedora en líder del sector de compravenda de vehicles usats.

Per a açò, el concessionari utilitzava duplicats de les fitxes tècniques del vehicle, aconseguint així que no constaren unes altres ressenyes d'inspeccions anteriors o de quilometratge dels vehicles en venda.

Els vehicles adquirits per l'empresa eren traslladats fins a un taller mecànic d'una localitat pròxima a València on un expert s'encarregava de la seua manipulació.

Posteriorment i amb un quilometratge molt inferior al real, els cotxes eren venuts tant en el concessionari de València com a través de web especialitzades en la compravenda de vehicles usats.

DETENCIONS I REGISTRES

Després d'identificar tots els responsables, els agents van detindre sis persones, entre els quals es troben el propietari del concessionari, el seu germà, tres empleats del mateix i finalment a l'especialista que duia a terme les manipulacions.

Amb els registres duts a terme a València han sigut intervinguts un total de 14 vehicles i bloquejades comptes bancaris amb un saldo total superior a 40.000 euros, a més de 1.730 euros en efectiu, la maquinària utilitzada per a la manipulació dels comptaquilòmetres i una placa emblema de la Policia Local de València que ha sigut retornada al seu legítim propietari.

Els investigadors han identificat més de 60 persones com a possibles víctimes del frau, encara que no descarten l'existència de més perjudicats en una investigació policial que continua oberta.

Instruït el corresponent atestat policial, va ser remès a l'autoritat judicial competent. La intervenció policial va ser duta a terme per agents del Grup de Delictes Patrimonials de la Brigada Provincial de Policia Judicial de Las Palmas conjuntament amb agents de la Brigada Provincial de Policia Judicial de València.