Valencia Notícies

La FSMCV modifica els seus estatuts per a poder negociar el conveni col·lectiu per a les societats i escoles musicals

Banda de Dones de la FSMCV, en concert per a reivindicar el paper de la dona
FSMCV - Archivo

L'assemblea, que ha revisat la gestió de la Junta Directiva i els comptes de l'any anterior, amb la modificació aprovada, ha donat el primer pas reglamentari perquè l'entitat puga asseure's a negociar amb els sindicats un conveni col·lectiu per als empleats de les associacions que la integren.

Aquesta massa d'empleats està composta principalment per professors de música i directors de les diferents agrupacions artístiques existents, encara que també administratius i conserges, entre d'altres.

La redacció d'un conveni col·lectiu propi permetrà cobrir les manques i la falta d'adequació dels convenis actuals, ja que aquest no donen cobertura a les peculiaritats del sector, recolzat en l'univers associatiu que representen les Escoles de Música i les Societats Musicals, ha explicat en un comumicat la Federació.

"TREMENDA IMPORTÀNCIA"

El responsable de l'àrea econòmic-jurídica de la FSMCV, Luis Vidal, ha ressaltat la "tremenda importància" que té i l'oportunitat que representa que per primera vegada, a través de la participació directa en la redacció d'aquest conveni col·lectiu, la Federació "faça ús de l'única ferramenta que li atorga una verdadera capacitat per a redactar normes que afecten el col·lectiu en un àmbit normatiu, com és el laboral, que té un impacte directe sobre la vida de les persones i la de les nostres entitats".

La Federació, l'assemblea de la qual va aprovar també la limitació de mandats per als seus dirigents a huit anys, ha indicat que la condició d'associació empresarial li permetrà plantejar les seues necessitats i reivindicacions en fòrums en els quals abans no tenien presència.

loading...