Valencia Notícies

El món faller se suma a la campanya 'Borinot el que no bote' de Lambda contra la LGTBfòbia

La campanya pretén combatre la LGTBfòbia i celebrar unes Falles "més respectuoses i inclusives" amb aquest col·lectiu. La iniciativa demana que, durant les festes, en lloc de cantar el tradicional 'Maricón el que no bote' s'use el lema 'Borinot el que no bote'.

El teixit associatiu, les associacions falleres, entitats culturals, bandes de música i consistoris s'han sumat a aquesta iniciativa de Lambda mitjançant la seua difusió en els espais de les seues instal·lacions.

Lambda defèn que mantindre en l'imaginari col·lectiu la paraula 'maricón' com un insult "només reforça la LGTBfòbia en la societat". La coordinadora general de l'associació, Fani Boronat, ha afirmat que "cantant frases com a 'Maricón el que no bote' en les festes de les Falles es perpetua l'assetjament i agressions en un futur a les persones LGTB".

Boronat ha assegurat que l'acolliment de la iniciativa ha sigut "immillorable". "Des de principis d'any, abans de promocionar la campanya, hem rebut telefonades, mails i peticions per xarxes socials de tot tipus de persones, associacions i entitats per a sumar-se a la campanya. Per açò, volem donar les gràcies al món faller per fer de la festa un espai més lliure i igualitari", ha recalcat.

La campanya 'Borinot el que no bote' té l'objectiu principal de visibilitzar a la diversitat sexual, de gènere i familiar de manera respectuosa en la festa fallera.

PREMI 'ARCO IRIS'

Lambda és una entitat implicada durant les dos últimes dècades amb el món faller. Des de fa 16 anys, l'associació ha convocat el Premi 'Arco Iris', el primer guardó valencià que ha distingit el treball de les falles per mostrar la diversitat sexual, de gènere i familiar en les festes valencianes.

Aquest premi compta amb dos guardons, un a la falla i un altre a la falla infantil, en el qual pot participar qualsevol categoria o secció de la ciutat de València.

loading...