Valencia Notícies

Agricultura confirma un nou brot de Xylella, el sisé en la mateixa zona

Agricultura informa d'un sisé brot de Xylelal a Alacant
TWITTER CONSELLERIA AGRICULTURA

El secretari autonòmic d'Agricultura i Desenvolupament Rural de la Generalitat Valenciana, Francisco Rodríguez Mulero, ha confirmat un nou brot de Xylella fastidiosa a Alacant, el sisé en la mateixa zona de la qual "de moment" no ha eixit.

Aquesta circumstància ha provocat la reunió aquest dilluns del secretari autonòmic d'Agricultura i Desenvolupament Rural amb el conjunt del sector agrari, amb totes les organitzacions i cooperatives agràries, així com el comité de gestió i els minoristes, en la qual han analitzat l'ocorregut des del primer brot fins al sisé.

Mulero considera una "bona notícia" que tots els brots hagen sigut en la mateixa zona, per la qual cosa està "bastant localitzat", que s'hagen trobat "exclusivament" en ametler i que provinguen del mateix cep de Xylella, segons ha assegurat als mitjans després de la reunió.

La zona d'afectació del brot són tres comarques del nord d'Alacant, amb una superfície afectada de més de 1.000 hectàrees, mentre que en la "resta del territori" no han trobat cap mostra que siga positiva, després d'analitzar "més de 2.000" a la província de Castelló i les mateixes a la de València.

Localitats afectades

En concret, els termes municipals considerats com a zones demarcades són Alcanalí, Balones, Benasau, Beniardà, Benifato, Benigembla, Benimassot, Bolulla, Callosa d'en Sarrià, El Castell de Guadalest, Fageca, Famorca, Gata de Gorgos, La Nucia, Llíber, Murla, Parcent, Polop, Quatretondeta, Senija, Tàrbena i Xaló, com totalment afectats.

En el llistat de termes parcialment afectats estan Alcoleja, Almudaina, Altea, Beniarbeig, Benidoleig, Benidorm, Benilloba, Benillup, Benimantell, Benimeli, Benissa, Calp, Castell de Castells, Confrides, Dénia, el Poble Nou de Benitatxell, Finestrat, Gorga, La Vall d'Alcalà, la Vall de Gallinera, La Vall de Laguar, La Vall d'Ebo, L'Alfàs del Pi, Millena, Orba, Pedreguer, Penàguila, Planes, Sagra, Sanet i Negrals, Sella, Teulada, Tollos, Tormos i Xàbia.

Segons ha explicat Mulero, "va a continuar havent-hi brots", ja que de 12.000 mostres han analitzat quasi 8.000, per la qual cosa en les restants "probablement, per estadística" eixiran més mostres amb infecció del mateix territori.