Valencia Notícies

Espectacles, tallers i exposicions en el festival de teatre d'ombres Il·luminAR-TE de Sagunt

Teatre d'ombres a Sagunt
AYUNTAMIENTO DE SAGUNTO

Aquest projecte, iniciat per la regidoria de Joventut de l'Ajuntament de Sagunt en col·laboració amb Teatres de la Llum, pretén en aquesta edició donar cabuda a un finestral de disciplines més ampli dins de les arts escèniques, assenyala el consistori en un comunicat.

La iniciativa, que arrancarà el pròxim 19 de gener, comptarà amb la participació tant de companyies teatrals locals com de la resta d'Espanya i internacionals. El festival tindrà com seu principal el Casal Jove de Port de Sagunt, encara que també se celebrarà una activitat en el Centre Cultural Mario Monreal.

L'edició d'enguany segueix apostant pel públic familiar, però també inclou una sessió per a públic adult. La programació inclou huit obres, dos exposicions, una conferència, tres tallers familiars de llums i ombres, i dos projeccions de cinema.

El regidor de Joventut, Guillermo Sampedro, afirma que aquest festival "segueix creixent amb noves activitats com la xarrada, que esperem servisca de trobada per a la gent del teatre, o l'exhibició de curtmetratges, però també amb més tallers i més espectacles, fins a huit".

"A més, mantenim la campanya escolar per als col·legis i l'ampliem als instituts del municipi. Enguany, en la tercera edició, hem volgut pujar la qualitat dels muntatges i per açò hem buscat diversos espectacles premiats, a més de comptar amb una companyia de la República Dominicana i altres dos companyies mixtes a mig camí entre Argentina i Barcelona. Per açò, esperem que la gent s'anime a participar en els tallers i a gaudir de les obres de l'únic festival de teatre d'ombres que es fa a Espanya", afig l'edil.

El cicle d'obres teatrals, que se celebrarà en el Casal Jove, començarà el divendres 19 de gener a les 18.00 hores amb 'Explorers', de la companyia local Apaga y vámonos, formada per actors i actrius amb diversitat intel·lectual. El 20 de gener a les 12.00 hores, la companyia catalanoargentina El Guecko con Botas oferirà Ombres que conten contes, i a les 18.00 la companyia andalusa A la Sombrita interpretarà 'Un trocito de luna', obra que tracta sobre els desitjos que es fan realitat gràcies a la cooperació.