Valencia Notícies

Bonig demana "altura de mires" a Puig per a donar suport als PGE: "Més treball i menys queixar-se"

Isabel Bonig
EUROPA PRESS

La presidenta del Partit Popular a la Comunitat Valenciana, Isabel Bonig, ha demanat aquest dijous al president de la Generalitat, Ximo Puig, que tinga "altura de mires" perquè el PSOE recolze els Pressupostos Generals de l'Estat (PGE) de 2018 en aquest moment "excepcional". "Més treballar i menys queixar-se", ha assenyalat.

Bonig s'ha pronunciat en aquests termes en una roda de premsa, després de mantenir una reunió amb l'Associació en defensa del Bou al Carrer de la Comunitat Valenciana, en ser preguntada per la retallada de 353 milions del Govern en el finançament compromés per a la Comunitat en 2018.

Sobre aquest tema, ha criticat que Puig es "queixe ara", quan l'any passat durant el Consell de Política Fiscal i Financera (CPFF) la Comunitat va votar en contra dels 851 milions d'euros de més per a la Comunitat. "Es queixava i ara es torna a queixar", ha remarcat.

20.000 milions d'euros de pressupost

Per a Bonig, s'està "en un moment excepcional", per la qual cosa ha demanat al PSOE i a Puig "altura de mires" per a recolzar els pressupostos. "Cal aprovar-los com el PP va recolzar al PSOE i al senyor Patxi López perquè fora Lehendakari, exactament igual", ha insistit per a demanar que se "senten i negocien".

"Puig maneja 20.000 milions d'euros, Em pot dir que fa amb ells?. Té 2.683 milions d'euros més que l'últim govern del PPCV sense canviar el model de finançament perquè l'economia ha millorat i el turisme ha millorat", ha assenyalat per a remarcar que el cap del Consell "alguna vegada haurà d'assumir responsabilitats".

Així, ha indicat que "quan deixe de plorar i queixar-se, haurà de gestionar, i llavors es veuran les seues manques" i "l'embolic que té en sanitat, en les llistes d'espera en l'antiga Fe". "Més treballar i menys queixar-se", ha subratllat.

Discurs victimista

La presidenta ha manifestat estar "cansada" del "discurs victimista" de Puig, que no pot fer res perquè "no té diners" per a acabar amb els 15.000 xiquets en els barracons, amb els 7.000 valencians que estan en llistes d'espera en Sanitat en l'últim any o els 30.000 dependents en llista d'espera, mentre "gasta en la creació de televisió, de ràdio i d'agències de col·locació diverses 380 milions d'euros". "Açò és una incongruència", ha remarcat.

Per un altra part, li ha dit al portaveu del grup socialista en les Corts, Manolo Mata, que demane disculpes per qualificar al ministre d'Hisenda, Cristóbal Montoro, com "un sicari". "Són paraules desafortunades i inadequades perquè un sicari és un assassí a sou", ha considerat.

Per açò, ha considerat que seria "elegant" per part de Mata dir que s'ha equivocat i demanar disculpes. "Estaria a l'altura perquè dóna la sensació de que al PP se li pot dir de tot. Espere una rectificació perquè ha sigut inadequat", ha resolt.