Valencia Notícies

Oltra replica a Bonig que "treballe un poc més" perquè les ONG reben ara el triple que amb ajudes directes

Mónica Oltra
GVA

Oltra, en roda de premsa per a informar sobre el nou model dels Punts de Trobada Familiar, ha replicat així a Bonig, que ahir va anunciar que el PP presentarà una Proposició No de Llei (PNL) per a recuperar les línies nominatives a determinades organitzacions de caràcter social.

Sobre aquest tema, ha assenyalat que el PP per a ser oposició "hauria de treballar un poc més" perquè s'ha multiplicat per tres les ajudes a l'acció comunitària, la qual cosa suposa que "disposen de més diners i recursos per a les entitats que treballen en l'àmbit del desenvolupament comunitària com Cáritas, Casa Caridad o el Casal de la Pau".

En concret, ha assenyalat que el PP demana en els pressupostos una línia nominativa per a Cáritas de 270.000 euros per a 2018 quan el passat any va rebre 470.000 euros a través de les diferents ajudes en concurrència competitiva. Per açò, ha aclarit que el que el PP demana amb el seu PNL "baixar a la mitat" les ajudes a aquesta ONG.

De la mateixa manera, ha constatat que el PP demana per al Casal de la Pau una línia nominativa de 150.000 euros quan en 2017 va rebre 190.000 euros.

XARXA CLIENTELAR ENFRONT D'AJUDES TRANSPARENTS

De fet, ha explicat que quan s'opta per línies nominatives "no es tenen en compte els programes" i existeix a més "un perill de generar una xarxa clientelar" perquè no es justifica la selecció d'una entitat determinada ni la quantitat que se li concedeix. Per contra, amb la concurrència competitiva hi ha equips tècnics que valoren el programa, el contingut, i en funció de criteris objectius s'assignen uns recursos.

"La línia nominativa és 'perquè a mi em dóna la gana', que és el que feia el PP, donar-li a qui li queia bé amb independència del treball que realitzara", ha retret. Per contra, ha destacat que el Govern del Botànic adjudica les ajudes en funció de criteris tècnics perquè treballa "des de la transparència i el bon govern".